Voorbeschouwing Wales – Engeland (29-11-2022)

Een mooi affiche in groep B is het duel tussen Wales en Engeland. Wales kan zich nog plaatsen voor de achtste finales.

Dan moet er in ieder geval gewonnen worden van Engeland. Daarnaast moet het resultaat bij het duel tussen de Verenigde Staten en Iran gunstig zijn. Maar goed, eerst zelf maar eens winnen van Engeland. En dat zal nog niet meevallen.

In 1984 gebeurde dat voor het laatst. Dat op zich is niet zo erg. Het probleem voor Wales zit hem vooral in het feit dat Engeland een kwalitatief betere ploeg is.

Wales moet het vooral hebben van sterspeler Gareth Bale. Als hij het op zijn heupen heeft, is er nog iets mogelijk voor Wales. Eerste doelman Wayne Hennessey is er na zijn rode kaart tegen Iran niet bij. Waarschijnlijk wordt hij vervangen door Danny Ward.

Ook Engeland nog niet zeker

In groep B kan de rekenmachine erbij gepakt worden. Ook Engeland is namelijk nog niet zeker van plaatsing, hoewel de kans groot is dat dit gaat lukken. Dat komt door de ruime zege tegen Iran. Alleen bij een dikke nederlaag tegen Wales, wordt het nog spannend voor de Engelsen. Een kleine nederlaag is voldoende. Daar zal Engeland natuurlijk niet op gaan spelen.

De Engelsen zijn een van de kanshebbers op de wereldtitel. Natuurlijk werd er gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten. Maar dat kan gebeuren. Bovendien speelde de VS een prima wedstrijd.

De aanval van Engeland kwam er niet echt aan te pas. Als Wales vol op de aanval speelt, wat de ploeg moet doen, ontstaat er ruimte. Daar weten de Engelse spitsten wel raad mee.

Als je gaat inzetten op deze wedstrijd, is de veilige keuze om op een Engelse zege te gokken. Wales valt echter niet helemaal uit te vlakken. De ploeg heeft strijd, en toch ook wel de nodige kwaliteit.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account