De Kuip (Stadion Feijenoord)

De Kuip (Stadion Feijenoord)
Geopend:
1937
Capaciteit:
47.500
Adres:
Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam, Nederland

De Kuip: thuisbasis van Feyenoord

Het stadion De Kuip, voluit genaamd Stadion Feijenoord, is de thuishaven van voetbalclub Feyenoord. Dit stadion staat ook bekend onder de bijnaam "De Kuip", die eenvoudigweg verwijst naar de vorm van het stadion, dat lijkt op een grote kom of kuip. De naam Feijenoord verwijst naar de wijk waarin het stadion is gelegen.

Vakken in het stadion

De Kuip biedt verschillende soorten tribunes en vakken met zitplaatsen.

Maastribune

Dit is de hoofdtribune van het stadion met een prachtig uitzicht op het veld. Hier bevinden zich beste zitplaatsen en de business-seats voor sponsoren en VIP-gasten. Aan de voorkant van deze tribune staat het Maasgebouw.

De Maastribune biedt een gevarieerd scala aan zitplaatsen, variërend van luxe business seats en VIP-skyboxen tot reguliere zitplaatsen waardoor fans van alle achtergronden en voorkeuren kunnen genieten van de wedstrijden.

Olympiatribune

Tegenover de Maastribune vinden we de Olympiatribune. Ook deze tribune is gevestigd aan de langezijde van het veld en biedt een prachtig uitzicht op het veld.

Gerard Meijer tribune

De Gerard Meijer tribune was vroeger bekend onder de naam stadiontribune. Gerard Meijer is een bekende naam in de context van Feyenoord. Gerard Meijer was jarenlang de fysiotherapeut van Feyenoord en staat bekend als een clubicoon. Deze tribune bevindt zich achter het doel en heeft een eerste en een tweede ring.

Willem van Hanegem tribune

De Willem van Hanegem tribune is een eerbetoon aan een van de grootste voetballegendes van Feyenoord en het Nederlandse voetbal. De tribune is vernoemd naar Willem van Hanegem, een voormalige voetballer die als middenvelder speelde voor Feyenoord en het Nederlands elftal.

Van Hanegem wordt beschouwd als een van de beste voetballers in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in de wereld van het voetbal. Ook deze tribune is achter het doel. Dit is tevens de tribune waar het uitvak in De Kuip is gevestigd.

Uitvak

Vak GG is het uitvak in De Kuip. Dit vak is gereserveerd voor bezoekende supporters en bevindt zich op de tweede ring aan de Willem van Hanegem tribune. Afhankelijk van het aantal supporters dat een bezoekende club meeneemt kan er worden uitgebreid naar het aangrenzende vak FF. Indien beide vakken bezet zijn is de capaciteit van het uitvak in De Kuip 1.200 supporters.

De zitplaatsen op de eerste en tweede ring van het stadion zijn volledig overdekt, wat betekent dat dit deel van het stadion bescherming biedt tegen de regen. De tribunes voor de eerste ring in het stadion zijn meer openlucht zitplaatsen en geschikt voor supporters die graag de weeselementen trotseren.

Bereikbaarheid van het stadion

De Kuip is goed bereikbaar via zowel de auto als het openbaar vervoer. Kom je met de auto dan heeft het stadion heeft voldoende gratis parkeergelegenheid op P2 en P3. Dit is direct naast het Maasgebouw. Op wedstrijddagen is dit geen optie en kun je je auto beter in de directe omgeving van het stadion parkeren.

Op wedstrijddagen is het openbaar vervoer een betere keuze. De Kuip is vanuit alle richtingen prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

Bookmakers en sponsoring

Feyenoord heeft behalve de Toto geen gokgerelateerde sponsors en ook het stadion De Kuip heeft geen directe associatie met bookmakers. Tijdens de wedstrijden zul je wel advertenties van bookmakers kunnen zien op de reclameborden in het stadion, zoals de laatste jaren gebruikelijk is bij het Nederlands voetbal.

Geschiedenis van het stadion

De Kuip opende zijn deuren op 27 maart 1937 met een wedstrijd tussen Feyenoord en het Antwerpse Beerschot. Het stadion heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende belangrijke wedstrijden en evenementen gehost, waaronder de finale van het Europees Kampioenschap voetbal in 2000.

In het verleden zijn er diverse renovaties en verbouwingen geweest om het stadion up-to-date te houden en aan de moderne eisen te voldoen. De unieke sfeer en charme van De Kuip is bij deze renovaties en verbouwingen altijd behouden gebleven.0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account