Volksparkstadion

Volksparkstadion
Geopend:
1953
Capaciteit:
57.000
Adres:
Sylvesterallee 7, 22525 Hamburg, Duitsland

Volksparkstadion: Een parel in het Noorden van Duitsland

Het Volksparkstadion is gelegen in het hart van Hamburg en is een van de meest iconische voetbalstadions in Duitsland. Sinds de opening in 1953 heeft het stadion talloze gedaanteverwisselingen ondergaan.

Het stadion heeft een capaciteit van 57.000 toeschouwers en is de thuishaven van voetbalclub Hamburger SV.

Geschiedenis en architectuur

Het Volksparkstadion werd oorspronkelijk geopend als het "Volksparkstadion" in 1953, maar het heeft door de jaren heen verschillende namen gekend, afhankelijk van de sponsordeals.

In de jaren '90 en vroege jaren 2000 onderging het stadion een ingrijpende renovatie die het veranderde van een typisch Duits stadion met atletiekbaan naar een puur modern voetbalstadion met veldverwarming. Het ontwerp van het vernieuwde stadion legt de nadruk op zicht en akoestiek, waardoor elke bezoeker een uitstekend zicht op het veld heeft en de geluiden van de fans optimaal worden versterkt.

Het vernieuwde stadion biedt een scala aan moderne faciliteiten. Van ruime, comfortabele zitplaatsen tot VIP-boxen. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden waar je kunt genieten van traditionele Duitse braadworsten of internationale gerechten.

Belangrijke gebeurtenissen en wedstrijden

Het Volksparkstadion heeft een rijke geschiedenis van belangrijke voetbalwedstrijden en evenementen. Het was een van de gastlocaties voor het Wereldkampioenschap voetbal in 1974 en in 2006. Daarnaast heeft het stadion ook wedstrijden van het Europees Kampioenschap in 1988 gehost en is het een van de stadions van het EK 2024.

Buiten de internationale toernooien is het stadion natuurlijk de thuisbasis van Hamburger SV, een club met een rijke geschiedenis en trouwe aanhang.

Tribunes van het Volksparkstadion

Het Volksparkstadion, met zijn moderne en functionele ontwerp, heeft vier hoofdtribunes die de bezoekerservaring optimaliseren. Elke tribune heeft zijn eigen unieke kenmerken en trekt verschillende groepen supporters aan.

Nordtribüne

De Nordtribüne, gelegen aan de noordkant van het stadion, is het kloppende hart van de fanatieke aanhang van Hamburger SV. Dit is waar de meest toegewijde en luidruchtige supporters, bekend als de "Nordkurve", samenkomen om hun team aan te moedigen. De sfeer hier is elektrisch, vooral tijdens belangrijke wedstrijden en de vocale steun van de fans zorgt voor een intimiderende sfeer voor de tegenstanders.

Osttribüne

De Osttribüne is de oostelijke tribune van het stadion en biedt een uitstekend zicht op het veld. Deze tribune is populair onder families en fans die een iets rustiger voetbalsfeer prefereren. Hier bevinden zich ook enkele van de premium zitplaatsen en VIP-boxen.

Südtribüne

De Südtribüne, aan de zuidkant van het stadion, herbergt de supporters van de bezoekende clubs. Dit vak is speciaal ontworpen om aan de behoeften van de uitfans te voldoen, met aparte ingangen en voorzieningen om een veilige ervaring te garanderen. De bezoekende supporters krijgen meestal plaatsen in vakken 14 tot en met 16, wat een goed overzicht biedt zonder de fanatieke thuisaanhang te mengen.

Westtribüne

De Westtribüne, gelegen aan de westkant van het stadion, is de hoofdtribune en biedt een mix van standaard en premium zitplaatsen. Hier bevinden zich de belangrijkste faciliteiten, waaronder de kleedkamers, persruimtes en bestuurskamers. Het is ook de locatie van de spelerstunnel, waar de teams het veld betreden.

Bereikbaarheid van het Volksparkstadion

Het Volksparkstadion in Hamburg is uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Gelegen in de wijk Bahrenfeld, is het stadion goed verbonden met de rest van de stad en biedt het verschillende opties voor fans om gemakkelijk naar wedstrijden en evenementen te komen.

Openbaar vervoer

De meest aanbevolen manier om naar het Volksparkstadion te komen is via het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Hamburg is efficiënt en betrouwbaar, waardoor het een populaire keuze is voor veel bezoekers.

Het stadion ligt op korte afstand van het treinstation Stellingen dat bereikbaar is met de S-Bahn lijnen S3 en S21. Vanaf het station is er een pendelbusdienst beschikbaar die fans direct naar het stadion brengt. De pendelbussen rijden frequent voor en na de wedstrijden, wat zorgt voor een vlotte doorstroming.

Ook zijn er verschillende buslijnen die naar het stadion leiden, waaronder lijnen 180, 22 en 39. Deze bussen stoppen dicht bij het stadion en bieden een goede optie voor degenen die niet met de trein reizen.

Er is geen directe metroverbinding is naar het stadion. Bezoekers kunnen de U-Bahn nemen naar stations zoals Hagenbecks Tierpark en daar overstappen op een van de bovengenoemde buslijnen of pendelbussen.

Parkeergelegenheid

Het stadion beschikt over verschillende officiële parkeerterreinen die specifiek zijn bedoeld voor bezoekers. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van het stadion en zijn duidelijk aangegeven met borden.0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account