Europees Kampioenschap 2024

22-06-2024 21:00

Voorbeschouwing België – Roemenië 22-06-2024 (poule E)

  • Match header module: Belgium vs Romania 2024-06-22 21:00

Een Europees kampioenschap kent altijd verrassingen. De ruime overwinning van Roemenië op Oekraïne in de eerste poulewedstrijd is niet de grootste verrassing ooit, maar weinigen zullen deze score vooraf hebben ingevuld.

Dat België niet van Slowakije wist te winnen, was zeer onverwacht. De Rode Duivels misten een karrenvracht aan kansen, met als gevolg een 0-1 nederlaag.

Er moet bij vermeld worden dat België bepaald geen geluk had. Twee afgekeurde doelpunten, waarvan de tweede enigszins discutabel was.

Voor België is er nog niks aan de hand, maar het zou voor onze zuiderburen prettig zijn als ze van Roemenië winnen. Anders komt er erg veel druk op de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne te liggen.

Wat de ruime zege van Roemenië in de openingswedstrijd waard is, wordt na de ontmoeting met België duidelijk. In ieder geval trekken de Roemenen met een vat vol vertrouwen naar Keulen.

Met een 3-0 zege op zak hebben ze een grote stap richting de achtste finales gezet. Een puntje in de resterende twee duels is normaal gesproken voldoende.

Belgische defensie

België heeft misschien niet meer de topkwaliteit van enkele jaren geleden, maar het is nog steeds een erg sterke ploeg. Alleen verdedigend is het niet top.

Dat werd tegen Slowakije niet echt duidelijk, maar de toplanden zullen dankbaar gebruikmaken van de relatief matige verdediging. Of dit ook tegen Roemenië het geval is, is zeer de vraag. België zal de aanval kiezen en Roemenië zal loeren op de counter.

Ondanks de nederlaag in het openingsduel is België favoriet om te winnen. De Rode Duivels speelden bij vlagen prima en als de kansen benut gaan worden, is het nog altijd een van de kanshebbers op de Europese titel.

Aanvallend heeft bondscoach Domenico Tedesco genoeg mogelijkheden. Aan hem de taak om de komende dagen het vertrouwen terug te laten keren.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account