Europees Kampioenschap 2024

20-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Denemarken – Engeland 20-06-2024 (poule C)

  • Match header module: Denmark vs England 2024-06-20 18:00

Zowel de Deense als de Engelse fans hadden een andere start van het EK voetbal verwacht. Denemarken begon met een gelijkspel tegen Slovenië.

Niet echt prettig in een poule met Engeland en Servië als andere opponenten. De Engelsen wonnen de eerste groepswedstrijd van Servië, maar overtuigend was het niet.

Engeland had zelfs geluk dat Servië de kansen niet kon omzetten in een doelpunt. Voor de ploeg van Gareth Southgate (en voor velen de topfavoriet voor de titel) was het misschien een wake-up call.

Met het oog op plaatsing voor de achtste finales ziet het er voor Engeland al wel goed uit. In principe is een punt tegen Denemarken voldoende. Lukt het niet, dan heeft het de laatste poulewedstrijd tegen Slovenië nog.

Voor Denemarken is de noodzaak van een resultaat groter. Mochten de Denen verliezen, dan trekt het naar de laatste poulewedstrijd met een duidelijke opdracht: winnen.

Herhaling van drie jaar geleden

Denemarken en Engeland troffen elkaar ook op het vorige EK. Toen gebeurde dat in de halve finale. Engeland was na verlenging de sterkste op een voor Denemarken vreemd toernooi.

In de openingswedstrijd kreeg Christian Eriksen een hartstilstand. Drie jaar later doet hij gewoon mee aan het EK, en hoe. Tegen Slovenië was hij de beste man van het veld, met als bekroning het openingsdoelpunt.

Ook naast Eriksen heeft Denemarken een prima ploeg. Engeland heeft dus zeker niet zomaar gewonnen.

Toch is Engeland favoriet om met de drie punten aan de haal te gaan. In de eerste groepswedstrijd liep het niet erg lekker, maar de Engelsen hebben een selectie om van te smullen.

Spits Harry Kane liet tegen Servië vrijwel niks zien, maar is een van de beste spitsen van Europa. Als hij in stelling wordt gebracht, gaan de Denen een zwaar duel tegemoet. Maar kansloos zijn ze allerminst.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account