Europees Kampioenschap 2024

25-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Denemarken – Servië 25-06-2024 (poule C)

  • Match header module: Denmark vs Serbia 2024-06-25 21:00

Het is een klein wonder dat Servië nog een goede kans maakt op de volgende ronde.

Tegen Slovenië leek de ploeg op de tweede nederlaag in evenveel wedstrijden af te stevenen. Maar in de laatste minuut van de blessuretijd viel de gelijkmaker toch nog.

Daardoor heeft Servië normaal gesproken aan een zege genoeg om de volgende ronde te bereiken. Het interessante van dit duel is dat ook Denemarken nog lang niet zeker is van de achtste finales.

De Denen hebben tot nu toe tweemaal gelijk gespeeld. De puntendeling tegen Slovenië was tegenvallend, de remise tegen Engeland een knap resultaat. Denemarken speelde de titelfavoriet in de eerste helft zelfs van de mat en zal na dat duel met een kleine kater zijn achtergebleven.

Denemarken kan niet gokken op een derde gelijkspel en moet voor de overwinning gaan. Dat geldt ook voor Servië.

Hoog eredivisiegehalte

Dinsdagavond staan er hoogstwaarschijnlijk wat voormalige smaakmakers uit de eredivisie op het veld. Een van de beste spelers tot nu toe op het EK is Christian Eriksen. De voormalige Ajacied kreeg drie jaar geleden een hartstilstand tijdens Euro 2020, maar staat er nu als nooit tevoren.

Bij Servië is Dušan Tadic een van de bepalende spelers. Ook hij heeft een verleden bij Ajax (en bij FC Twente en FC Groningen). Je moet niet vreemd opkijken als ze hun stempel drukken op dit duel.

Denemarken - Servië start zonder duidelijke favoriet. Op basis van de prestaties van de laatste jaren zou je zeggen dat Denemarken de beste papieren heeft. Maar Servië heeft een meer dan aardige ploeg, die het Engeland flink lastig maakte.

Er gaat dinsdagavond volop strijd zijn. Bij een gelijkspel kunnen ze allebei naast de volgende ronde grijpen, maar groepswinst zit er ook nog in.

Het wordt een heerlijke avond, waarbij de Deense degelijkheid het opneemt tegen de Servische passie.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account