Europees Kampioenschap 2024

29-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Duitsland – Denemarken 29-06-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: Germany vs Denmark 2024-06-29 21:00

Gastland Duitsland staat zoals verwacht in de achtste finales. De Duitsers waren al na twee speelronden zeker van de volgende ronde.

Maar het vertrouwen heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland wel een knauw gekregen. De Zwitsers stonden namelijk lang op voorsprong en hadden zelfs de kans op meer doelpunten.

De tweede treffer viel niet en dan weet je wat er tegen Duitsers gebeurt. Het gevolg is dat Duitsland het als groepswinnaar opneemt tegen de nummer twee van groep C.

En dat is Denemarken. De Europees kampioen van 1992 is nog ongeslagen op dit toernooi. Daarbij dient opgemerkt te worden dat er ook nog niet is gewonnen. Drie gelijke spelen waren echter voldoende voor de tweede plaats in de poule.

De beloning daarvoor is een herhaling van de EK-finale van 1992. Toen won Denemarken met 2-0. Nadien troffen beide landen elkaar nog eenmaal op een EK. In 2012 was Duitsland in de groepsfase met 2-1 de sterkste.

Strijd op het middenveld

De strijd zal zich hoogstwaarschijnlijk op het middenveld gaan afspelen. Denemarken moet het in die linie vooral hebben van Christian Eriksen. De voormalige middenvelder van Ajax (en momenteel Manchester United) is bezig aan een sterk toernooi.

Dat geldt jammer genoeg niet voor de meeste andere Denen. Er zijn weinig spelers die makkelijk scoren en dan wordt het lastig om te winnen.

Duitsland begint dan ook als (torenhoog) favoriet aan deze achtste finale. In iedere linie zit voldoende kwaliteit en Duitsland kan gerust mee gaan doen om de titel.

Een nadeel voor de Duitsers is dat ze in de zware kant van het schema zitten. Maar als je kampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen.

Denemarken is de eerste horde op weg naar een nieuwe Europese titel. Een horde die normaal gesproken makkelijk genomen wordt.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account