Europees Kampioenschap 2024

30-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Engeland – Slowakije 30-06-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: England vs Slovakia 2024-06-30 18:00

Een van de grootste tegenvallers van het toernooi is Engeland. Op zich is dat vreemd, omdat Engeland als groepswinnaar naar de achtste finale is gegaan. Maar het spel was zwaar teleurstellend.

Met het nodige geluk werd gewonnen van Servië. Daarna volgden gelijke spelen tegen Denemarken en Slovenië. De kritiek in eigen land is niet mals.

Bondscoach Gareth Southgate wordt al veel langer verweten dat hij te weinig uit de ploeg haalt. Met de aanwezige kwaliteit moet er inderdaad veel meer mogelijk zijn.

Slowakije trekt met een heel ander gevoel naar de achtste finale. Voor de Slowaken is het toernooi eigenlijk al geslaagd. Er werd knap (en enigszins gelukkig) gewonnen van België. Na een nederlaag tegen Oekraïne en een gelijkspel tegen Roemenië waren vier punten voldoende voor plaatsing.

Slowakije is op een groot toernooi nog nooit voorbij de achtste finale gekomen. Wel als Tsjechoslowakije, maar niet meer sinds de afsplitsing van Tsjechië in 1993.

Wat met de ster van de Premier League?

Een van de grootste mysteries in Engeland is de vraag waarom Cole Palmer niet speelt. De spits van Chelsea is een van de sterren in de Premier League en verkeert al een heel seizoen in topvorm. Alleen ziet Southgate het anders.

Gezien de matige vorm van de volledige voorhoede van Engeland is het niet vreemd als Palmer tegen Slowakije wel een kans krijgt.

Voor Phil Foden is er misschien extra motivatie. Hij verliet deze week het trainingskamp vanwege de geboorte van zijn derde kind. Dat op zich is al een verdienstelijke score voor iemand van 24 jaar.

Natuurlijk is Engeland favoriet om de kwartfinale te bereiken. Maar Slowakije mag niet onderschat worden. Het is een hecht collectief dat met vertrouwen speelt.

Bovendien hebben de Slowaken helemaal niets te verliezen. En dat gegeven kan Engeland best nog weleens zuur gaan opbreken.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account