Europees Kampioenschap 2024

06-07-2024 18:00

Voorbeschouwing Engeland – Zwitserland 06-07-2024 (Kwartfinale)

  • Match header module: England vs Switzerland 2024-07-06 18:00

Waar veel mensen Engeland – Italië hadden verwacht, gaat het een duel tussen Engeland en Zwitserland worden.

Dat de Engelsen hier staan, is een klein wonder. Slowakije was 94 minuten op weg naar een stunt, totdat Jude Bellingham met een fraaie omhaal de gelijkmaker scoorde.

In de verlenging maakte Harry Kane zijn eerste doelpunt van het toernooi. Zwitserland had in zijn achtste finale geen enkele moeite met Italië. Waren de Zwitsers zo goed of de Italianen zo slecht? Het antwoord zal zaterdagavond blijken.

In Engeland is het ondanks de plek in de kwartfinale een bende. Bondscoach Gareth Southgate ligt onder een vergrootglas. Zijn keuzes zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Maar ja, hij zit met zijn Engeland nog altijd in het toernooi. En als hij over anderhalve week met de trofee terugkeert, is het goed. Daar is wel iets voor nodig; Engeland moet veel en veel beter gaan spelen.

Zwitserse primeur

Zwitserland staat voor een schone taak. Als er van Engeland gewonnen wordt, bereikt het land uit de Alpen voor het eerst de laatste vier van een eindtoernooi.

Op het vorige EK was Zwitserland er dichtbij. Toen werd in de achtste finale gewonnen van Frankrijk. In de kwartfinale ging Zwitserland na strafschoppen ten onder tegen Spanje. Misschien dat het dit keer wel gaat lukken. De Zwitsers spelen prima en zitten boordevol vertrouwen.

Engeland worstelt zich door het toernooi. In de vorige ronde ging het bijna mis . Het was zeker niet onverdiend dat Engeland gelijk maakte, maar goed was het spel allerminst.

Zwitserland zal zeker niet bang zijn voor de Engelsen. Aan de kwaliteit ligt het niet. Engeland heeft op papier de beste ploeg, samen met Frankrijk. Alleen komt het er niet uit. De selectie lijkt meer op los zand dan op een topteam.

Toch is Engeland favoriet om door te stoten.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account