Europees Kampioenschap 2024

01-07-2024 18:00

Voorbeschouwing Frankrijk – België 01-07-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: France vs Belgium 2024-07-01 18:00

Een van de mooiste wedstrijden van de achtste finales is de ontmoeting tussen Frankrijk en België. Althans, op papier.

Want wat beide toplanden tot nu toe op het veld hebben laten zien, staat in schril contrast met de aanwezige kwaliteit.

Frankrijk speelt behoudend, wat vreemd is als je spelers als Mbappé, Griezmann en Kanté hebt. Voor België geldt eigenlijk hetzelfde. Alleen in hun tweede poulewedstrijd tegen Roemenië speelden de Rode Duivels met lef en druk, in de andere groepswedstrijden was het zeer tam.

België mag zelfs van geluk spreken dat het überhaupt in de achtste finales staat. Nu hoeft het geen nadeel te zijn om een topland te treffen. Belgen houden ervan om de underdog te zijn. Daarnaast is de ploeg beter als het spel niet gemaakt hoeft te worden.

Op dat vlak gaat de wedstrijd tegen Frankrijk interessant worden. De Fransen vinden het immers ook niet erg om de bal aan de tegenstander te laten.

Eindelijk België?

Een deel van de gouden generatie is al gestopt als international, maar voor spelers als De Bruyne en Lukaku lijkt dit de laatste kans op een prijs te zijn. Op het WK van 2018 ging het mis tegen Frankrijk.

Dit is de ultieme kans op revanche. Het schema is loodzwaar, met in de kwartfinale mogelijk Portugal en in de halve finale Spanje of Duitsland.

Maar het kan voor de Belgen. De Bruyne is aardig in vorm en met Jérémy Doku hebben ze iemand die een duel met één actie kan beslissen.

Ook Frankrijk heeft dit soort spelers. Topspits Mbappé is een van de beste ter wereld. De wankele Belgische defensie zal nu al met zweet in de handen zitten. Frankrijk start als favoriet. Maar de Belgen mogen niet onderschat worden.

Blokkeer 1 juli vanaf 18:00 uur je agenda. Het wordt ongetwijfeld smullen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account