Europees Kampioenschap 2024

24-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Kroatië – Italië 24-06-2024 (poule B)

  • Match header module: Croatia vs Italy 2024-06-24 21:00

Een van de meest interessante duels van de derde speelronde is het treffen tussen Kroatië en Italië.

De Kroaten hebben pas één punt en moeten winnen om de volgende ronde te bereiken. Italië heeft normaal gesproken voldoende aan een punt. Laat dit nu net de specialiteit van Italianen zijn.

Maar het is ook risicovol om op de verdediging te leunen. Spanje liet zien dat de Italiaanse defensie behoorlijk kwetsbaar is. Kroatië zal dat duel hebben gezien en daar het nodige vertrouwen uit hebben gehaald.

Nu dient vermeld te worden dat Kroatië zelf ook maar weinig indruk heeft gemaakt. De nummer drie van het vorige WK opende met een kansloze nederlaag tegen Spanje en zag in de tweede wedstrijd Albanië in de slotfase langszij komen.

Het gevolg is dat de druk er vol op staat. En dat is geen fijn uitgangspunt als Italië de tegenstander is.

Kroatië en het EK

Kroatië heeft het op de laatste WK’s erg goed gedaan. Behalve de derde plaats in Qatar werd op het WK in Rusland in 2018 zelfs de finale gehaald. En in 1998 werd, ten koste van Nederland, plek drie gepakt.

Op de Europese kampioenschappen gaat het een heel stuk minder. Twee keer de kwartfinale en verder zijn het uitschakelingen in de groepsfase of de achtste finale. Geen reeks waar een topland – en dat is Kroatië zeker – trots op mag zijn.

De Kroaten zullen – indien ze de volgende ronde willen bereiken – op de aanval moeten spelen. Kroatië is niet direct een ploeg die bekend staat om het aanvallende spel.

Maar in de selectie zit meer dan genoeg kwaliteit. Voorin kunnen onder meer Andrej Kramaric, Bruno Petkovic en Ivan Perisic voor de doelpunten zorgen. Italië loert op de counter, zoals ze dat in het verleden al vaak hebben gedaan.

Een gelijkspel is zeker niet uitgesloten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account