Europees Kampioenschap 2024

10-07-2024 21:00

Voorbeschouwing Nederland – Engeland 10-07-2024 (Halve finale)

  • Match header module: Netherlands vs England 2024-07-10 21:00

Nederland staat in de halve finale van het EK 2024! Vooraf hadden weinigen dit verwacht en na de groepsfase werd er helemaal geen cent meer gegeven voor de kansen van Oranje.

Maar na een comfortabele zege op Roemenië en een zwaarbevochten overwinning op Turkije werd de laatste vier bereikt. De tegenstander is Engeland. Het gaat te ver om dit een klein wonder te noemen, maar de Engelsen zijn tot nu toe een grote tegenvaller.

Het spel is bedroevend en Engeland had in de achtste finales tegen Slowakije een goal in blessuretijd nodig om een verlening af te dwingen. En in de kwartfinale tegen Zwitserland werd pas na strafschoppen gewonnen.

Het probleem zit hem bij Engeland niet in de kwaliteit. Kwalitatief is de ploeg van Gareth Southgate misschien wel het beste team op dit EK. Alleen loopt het voor geen meter.

In Engeland klinkt kritiek en de roep om Phil Foden te vervangen door Cole Palmer wordt groter. Want als dat gebeurt – zo is de theorie – komt sterspeler Harry Kane veel beter tot zijn recht.

Weghorst in de basis?

Ook in Nederland is de roep om een wijziging groot. Tegen Polen, Oostenrijk en Turkije ging het pas lopen toen Wout Weghorst in de ploeg kwam. Hij is in tegenstelling tot Memphis Depay een echte spits en zorgt voor gevaar.

Bovendien speelt Memphis veel beter als Weghorst in de punt van de aanval staat. Het is de vraag of Koeman het aandurft om in de halve finale iets te veranderen.

Nu Nederland in de halve finale staat, is alles mogelijk. Engeland is in tegenstelling tot Roemenië en Turkije wel een echt topland. Zodra het bij de Engelsen gaat lopen, is er voor de meeste tegenstanders niks aan te doen.

Vooraf heeft Engeland een licht voordeel, maar het zal woensdagavond dicht bij elkaar zitten.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account