Europees Kampioenschap 2024

21-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk 21-06-2024 (poule D)

  • Match header module: Netherlands vs France 2024-06-21 21:00

Nederland en Frankrijk begonnen allebei met een overwinning aan dit toernooi.

Omdat je ook als nummer drie een goede kans hebt om door te stoten, zijn ze beiden al een heel eind op weg naar de volgende ronde. De winnaar van dit duel is zeker geplaatst, en bij een gelijkspel mogen ze zich ook wel gaan opmaken voor de achtste finales.

Bij Nederland zullen ze misschien tekenen voor een puntendeling. Frankrijk is namelijk verre van de meest favoriete tegenstander van Oranje.

In de kwalificatie was Frankrijk tweemaal te sterk voor Oranje. En beide keren was Nederland behoorlijk kansloos. Is dat een schande? Zeker niet. Frankrijk is een van de beste ploegen ter wereld.

Maar als je Europees kampioen wilt worden, zullen ook dit soort sterke tegenstanders verslagen moeten worden. Voor het vertrouwen zou het daarom lekker zijn als Nederland een resultaat boekt.

Wat met het middenveld?

Voor bondscoach Ronald Koeman is de puzzel op het middenveld nog niet gelegd. Tegen Polen was Joey Veerman een van de zwakke schakels. Het is de vraag of hij tegen Frankrijk opnieuw de kans krijgt. Camavinga, Tchouaméni en Rabiot zijn van wereldklasse.

De sleutel ligt vrijdag dan ook op het middenveld. Verdedigend staat het prima bij Oranje, hoewel er met Kylian Mbappé (met gebroken neus) en Antoine Griezmann een aanval tegenover komt die meer dan aardig kan ballen.

Frankrijk heeft op voorhand de beste papieren om te winnen. Een voordeel voor Nederland is dat de Fransen doorgaans niet 90 minuten lang domineren. Oranje zal kansen krijgen om te voetballen en tegen Polen bleek dat ‘we’ dat behoorlijk goed kunnen.

Kansloos is Nederland dan ook allerminst. Daar komt nog bij dat na de zege op Polen de druk er enigszins af is. Er moet namelijk niet per se worden gewonnen van Frankrijk. En dat is best lekker voetballen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account