Europees Kampioenschap 2024

25-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Nederland – Oostenrijk 25-06-2024 (poule D)

  • Match header module: Netherlands vs Austria 2024-06-25 18:00

Nederland begint met vier punten aan het duel met Oostenrijk. Plaatsing voor de volgende ronde is nog niet zeker, maar de kans is heel groot dat Nederland er in de achtste finales bij is.

Het is wel handig om de wedstrijd tegen Oostenrijk te winnen. Groepswinst of plek twee betekent in de achtste finales dat een groepswinnaar uit een andere poule wordt ontlopen. Ploegen als Spanje en Engeland wil je liever pas later in het toernooi tegenkomen.

Nu is de realiteit dat Oranje niet te ver vooruit kan kijken. Ondanks dat er tegen Frankrijk een punt werd gepakt, was het spel bepaald niet om over naar huis te schrijven. Aanvallend werd er nauwelijks iets gecreëerd.

In de openingswedstrijd tegen Polen was het spel best aardig, maar misschien zei dat meer over de tegenstander dan over Nederland. De ploeg van Ronald Koeman heeft nog maar weinig indruk gemaakt op het EK.

Oostenrijk favoriet?

Oostenrijk begon het EK met een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk. Dit werd gevolgd door een verdiende 3-1 zege tegen Polen. Het spel van de Oostenrijkers is zeer aardig.

Nu gaat het misschien te ver om ze in het duel met Oranje tot favoriet te bestempelen, maar zo voelt Oostenrijk het zelf wellicht wel. De ploeg speelt met zelfvertrouwen en heeft genoeg creatieve spelers.

Oudgediende Arnautovic is op zijn 35e een belangrijke kracht, net als Sabitzer en Grillitsch. Ook Gernot Trauner is een speler om naar uit te kijken, hoewel het nog niet duidelijk is of hij fit genoeg is om mee te doen.

En wat doet Koeman? Het middenveld heeft het zwaar. Tegen Polen was Joey Veerman slecht en tegen Frankrijk kwamen Xavi Simons en Tijani Reijnders nauwelijks in het stuk voor.

Wie gaan er tegen Oostenrijk spelen? En wat met Depay? Krijgt hij opnieuw een kans of wordt het tijd voor Zirkzee of Brobbey? Nederland gaat in ieder geval een flinke kluif hebben aan Oostenrijk.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account