Europees Kampioenschap 2024

06-07-2024 21:00

Voorbeschouwing Nederland – Turkije 06-07-2024 (Kwartfinale)

  • Match header module: Netherlands vs Turkey 2024-07-06 21:00

Na een slechte groepsfase was het spel van Nederland in de achtste finale tegen Roemenië een heel stuk beter.

Natuurlijk viel de tegenstander, op de eerste tien minuten na, tegen. Maar dat had zeker ook met het spel van Nederland te maken. Waar er tegen Frankrijk en in mindere mate tegen Oostenrijk weinig werd gecreëerd, zat er nu weer lijn in het aanvalsspel van Oranje.

Bergwijn en Malen waren een verrijking. Koeman zal een keuze tussen deze twee moeten maken, waarbij het de vraag is of Bergwijn voldoende hersteld is van zijn blessure. Verder zal hij zijn ploeg hoogstwaarschijnlijk niet wijzigen.

De tegenstander zaterdagavond in Berlijn is Turkije. De Turken hebben Nederland al een dienst bewezen door Oostenrijk uit te schakelen.

Het was een zwaarbevochten zege, waarbij de doelman van de Turken in blessuretijd met een onwaarschijnlijke save uitpakte. De Turken zijn heel diep gegaan en zouden hier zaterdag nog last van kunnen hebben.

Wel Kadioglu, geen Kökçü

Turkije heeft twee in Nederland geboren internationals. De eerste, Ferdi Kadioglu is een van de beteren bij de Turken. In Nederland was hij nog aanvaller, maar tegenwoordig maakt hij naam als linksback.

Kadioglu speelt nu nog voor Fenerbahçe, maar staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs.

Ex-Feyenoorder Orkun Kökçü doet niet mee tegen Oranje. Hij is geschorst, tot zijn eigen grote teleurstelling. Ook Yüksek, een andere middenvelder, zit een schorsing uit. De Turken spelen met passie en schuwen de overtredingen niet.

Ook voetballend is het een meer dan aardige ploeg. Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn. Maar normaal gesproken stoot Nederland door naar de laatste vier.

De wedstrijd tegen Roemenië heeft voor vertrouwen gezorgd. En de kwaliteit van de Nederlandse selectie is groter dan bij de Turken.

De weg naar de halve finale ligt open, maar zo zal Turkije er ook over denken.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account