Europees Kampioenschap 2024

26-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Oekraïne – België 26-06-2024 (poule E)

  • Match header module: Ukraine vs Belgium 2024-06-26 18:00

Wat op voorhand de saaiste poule van het EK leek te gaan worden, is een van de leukste groepen geworden. Na twee speelronden staan alle vier de teams op drie punten.

Dat betekent dat het woensdag een spannend avondje wordt. België is de grote favoriet om als groepswinnaar door te stoten, maar zeker is dat allerminst.

De Belgen kunnen ook nog roemloos laatste worden. Op basis van de kwaliteit en het vertoonde spel ziet het daar niet direct naar uit. België speelt goed voetbal en is een van de outsiders voor de titel.

Om daadwerkelijk mee te doen om de knikkers moet er bij België nog wel het een en ander veranderen. Met name in de laatste linie. Verdedigend is het allemaal niet zo best.

Tegen mindere tegenstanders is dat niet zo erg, maar de fouten die zijn gemaakt, worden door de toplanden keihard afgestraft. Dat is een beetje het probleem van België. Middenveld en aanval zijn top, maar de verdediging is matig.

Oekraïne

Oekraïne begon het toernooi met een 3-0 nederlaag tegen Roemenië. Op papier is dat kansloos, maar in de praktijk was het anders.

Oekraïne had verreweg het meeste balbezit en kreeg ook de nodige kansen. In de tweede groepswedstrijd, tegen Slowakije, zag je dat Oekraïne zeer behoorlijk kan spelen. België is dan ook niet zomaar klaar met de Oekraïners.

De kans is groot dat België en Oekraïne voor de aftrap al weten of een gelijkspel voldoende is om de volgende ronde te bereiken. België weet nu al dat een puntendeling genoeg is.

Voor Oekraïne is het riskant om daar op te gokken. Maar ook België zal willen winnen en als poulewinnaar naar de achtste finales willen gaan.

De Rode Duivels zijn in dit duel favoriet. Zeker als ze niet al te veel moeten verdedigen.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account