Europees Kampioenschap 2024

16-06-2024 15:00

Voorbeschouwing Polen – Nederland 16-06-2024 (poule D)

  • Match header module: Poland vs Netherlands 2024-06-16 15:00

Op dag drie van het EK is het de beurt aan Nederland. Voor bondscoach Ronald Koeman wordt het meteen een trip down memory lane.

Nederland speelt namelijk in het Volksparkstadion in Hamburg, waar in 1988 van West-Duitsland werd gewonnen. Koeman zal hier waarschijnlijk weinig aandacht voor hebben.

De focus ligt op dit EK en het is de vraag hoe Nederland voor de dag gaat komen. De tweede periode van Koeman bij Oranje kenmerkt zich vooral door wisselvalligheid. Nederland staat dan ook niet in het lijstje met favorieten voor de EK-titel.

Dat geldt ook niet voor Polen. Polen plaatste zich via de play-offs voor het EK. Na Albanië en Tsjechië eindigden de Polen als derde in de kwalificatiepoule. Dankzij zeges op Estland en Wales (na strafschoppen) werd plaatsing voor het EK afgedwongen.

Polen leunt op de kwaliteiten van Robert Lewandowski. De spits van Barcelona heeft al meer dan 80 keer gescoord in het Poolse shirt. Hem afstoppen lijkt genoeg te zijn. Ook Zielinski en Milik (ex-Ajax) zijn spelers om op te letten.

Is iedereen bij Oranje fit?

Het maken van de EK-selectie was voor Ronald Koeman niet eenvoudig. Aardig wat spelers kamp(t)en met blessures. Marten de Roon is er daardoor niet bij. Bij Frenkie de Jong is het de vraag of hij fit genoeg is.

Keeper Bart Verbruggen is door Ronald Koeman inmiddels aangewezen als eerste keus. Toch zijn er ook nog veel vraagtekens. Wie er onder de lat staat, is er een van. Net als wie de linksback wordt. Opmerkelijk genoeg is de beste linksback van de Bundesliga, Ian Maatsen, thuisgelaten.

En wie mag er voorin spelen? De eerste keus lijkt Memphis Depay te zijn, maar is hij fit en hoe zit het met zijn vorm? Veel vragen dus.

Nederland is het aan zijn stand verplicht om van Polen te winnen. Oranje is ook wel favoriet, maar het is niet zo dat je met een gerust hart voor de tv kunt gaan zitten.

EK Voetbalpool 2024


Speel Mee met de EK Voetbalpool

Doe ook mee! Deelname aan de EK 2024 Voetbalpool is GRATIS. Registreer je vandaag nog en maak kans op geldprijzen tot €500!

Registreer
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account