Europees Kampioenschap 2024

21-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Polen – Oostenrijk 21-06-2024 (poule D)

  • Match header module: Poland vs Austria 2024-06-21 18:00

Voor Polen en Oostenrijk wordt dit het duel van de waarheid. Normaal gesproken eindigen Frankrijk en Nederland als eerste en tweede in de poule.

De strijd om de derde plek en daarmee mogelijke plaatsing voor de achtste finales wordt spannend. Polen liet tegen Nederland zien dat het helemaal geen verkeerde ploeg heeft.

Het creëerde aardig wat kansen tegen de toch sterke defensie van Nederland. En dan deed Lewandowski nog niet eens mee.

Ook Oostenrijk is verre van een beroerde ploeg. Het kwam de kwalificatie makkelijk door en heeft aardig wat bekende spelers. Vanuit Nederlands oogpunt is Gernot Trauner de meest in het oog springende.

De verdediger van Feyenoord doet het in Rotterdam erg goed, wat het beste doet vermoeden voor de Oostenrijkse defensie, mits Trauner tegen Polen wel in de basis staat.

Andere opvallende namen zijn die van Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Marko Arnautovic (ex-FC Twente) en Christoph Baumgartner (Leipzig). In de eerste groepswedstrijd tegen de Fransen liet Oostenrijk vlagen van klasse zien.

Open duel of volop spanning?

Oostenrijk en Polen zijn zich terdege bewust van het feit dat het in deze wedstrijd moet gebeuren. Ze begonnen allebei met een nederlaag. Een nieuwe verliesbeurt betekent vrijwel zeker uitschakeling.

Een gelijkspel zou nog kunnen, maar dan moet er in de laatste groepswedstrijd absoluut worden gewonnen. En dat gaat met Frankrijk (voor Polen) en Nederland (voor Oostenrijk) als opponenten niet meevallen. Er zal dan ook de nodige spanning op dit duel staan.

Polen en Oostenrijk hebben allebei ploegen die aanvallend kunnen spelen. Het is dan ook verre van zeker dat de angst zal regeren.

Best kans dat ze allebei voor de aanval kiezen, wat voor de neutrale toeschouwer alleen maar leuk is. Het is geen eenvoudige klus om een favoriet aan te wijzen.

Polen en Oostenrijk zijn qua kwaliteit vergelijkbaar. Het zal op de details en de vorm van de dag aankomen.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account