Europees Kampioenschap 2024

05-07-2024 21:00

Voorbeschouwing Portugal – Frankrijk 05-07-2024 (Kwartfinale)

  • Match header module: Portugal vs France 2024-07-05 21:00

Portugal – Frankrijk is een logische kwartfinale tussen twee toplanden. Alleen laten beide ploegen nog niet het beste spel zien.

Met name Frankrijk valt tegen. In de groepsfase was het allemaal sober. En de achtste finale tegen België was eigenlijk niet om aan te zien.

Goed, Frankrijk kwam nauwelijks in de problemen, maar van een ploeg vol wereldsterren mag je meer verwachten. De kritiek in eigen land is er zeker, maar Frankrijk staat wel bij de laatste acht en is nog drie zeges verwijderd van een nieuwe EK-titel.

Ook Portugal brengt nog niet wat je van de ploeg mag verwachten. In de groepsfase werd er wel ruim gewonnen van Turkije, maar tegen Tsjechië en Georgië was het magertjes. En de achtste finale tegen Slovenië werd pas na strafschoppen gewonnen.

Het probleem van Portugal zit niet in de kwaliteit, maar in het feit dat het er niet uitkomt. De ploeg draait nog altijd rond Cristiano Ronaldo. Je kunt je afvragen of dit de beste keuze is.

Wachten, wachten, wachten

Van beide ploegen viel de achtste finale tegen. Als voetballiefhebber ging je er vooral bij Frankrijk – België eens goed voor zitten. Maar het echte spektakel bleef uit.

De kans is redelijk groot dat dit ook tijdens Portugal – Frankrijk gaat gebeuren. Allebei zijn ze bang voor de aanvallende kracht van de tegenpartij. De Franse defensie is top.

Die van Portugal is ook niet verkeerd, maar als Slovenië al flink wat kansen krijgt, moet je je toch zorgen maken over de Franse aanval.

Op papier is Frankrijk favoriet. Ze hebben met Mbappé de beste speler van het toernooi, ook al heeft hij het nog niet laten zien.

Portugal moet hopen dat Ronaldo loskomt, of dat bondscoach Roberto Martinez ervoor kiest om hem op de bank te zetten. Maar die kans is erg klein.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account