Europees Kampioenschap 2024

01-07-2024 21:00

Voorbeschouwing Portugal – Slovenië 01-07-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: Portugal vs Slovenia 2024-07-01 21:00

Voor Portugal is er dit toernooi opvallend weinig aandacht. Dat kan ook met de poule te maken hebben.

Turkije, Georgië en Tsjechië zijn niet de meest in het oog springende namen. Maar Portugal was na twee wedstrijden al zeker van de volgende ronde.

De laatste groepswedstrijd tegen Georgië ging verloren, maar dit kan net zo goed het gevolg zijn van het ‘niet meer moeten’. Portugal zal er staan in de achtste finale tegen Slovenië.

Slovenië staat voor het eerst in de knock-out fase van een eindtoernooi. Die prestatie danken de Slovenen aan drie gelijke spelen in de groepsfase. Dat is met Engeland, Servië en Denemarken als tegenstanders helemaal geen verkeerde prestatie.

Slovenië is lastig te verslaan en de Portugezen zullen er een flinke kluif aan hebben. Josip Iličić en Benjamin Šeško zijn twee spelers om op te letten.

Vooral laatstgenoemde heeft een mooie carrière voor zich. Op 21-jarige leeftijd staat de teller al op 32 interlands.

Eindelijk Ronaldo?

Portugal heeft een fraai sterrenensemble. De grootste is nog altijd Cristiano Ronaldo. Op 39-jarige leeftijd draait veel bij de Portugezen nog om hem. Dit toernooi heeft Ronaldo nog niet gescoord. Dat zal hij, gezien zijn eerzucht, niet echt leuk vinden.

Mocht het ook tegen Slovenië niet lukken voor Ronaldo, dan hebben de Portugezen nog genoeg andere smaken. João Félix, Diogo Jota, Bruno Fernandes en Francisco Conceição. De 21-jarige speler van Porto laat dit toernooi het ongelijk van Ajax zien, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Je hebt een hoop lef (of geld) als je vol inzet op een overwinning van Slovenië. Natuurlijk hebben de Portugezen veel meer kwaliteit aan boord. Maar dit toernooi is al vaker gebleken dat het niet alleen om kwaliteit gaat. Er zijn al meer verrassingen geweest.

Portugal is favoriet, maar Slovenië kan gerust voor een volgende stunt zorgen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account