Europees Kampioenschap 2024

02-07-2024 18:00

Voorbeschouwing Roemenië – Nederland (02-07-2024)

  • Match header module: Romania vs Netherlands 2024-07-02 18:00

Het is ongelooflijk, maar de pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk kan voor Nederland heel goed uitpakken.

De tegenstander in de achtste finale luistert namelijk niet naar de naam Spanje of Engeland, maar naar Roemenië.

De Roemenen wonnen verrassend groep E, voor België. Roemenië dankt die groepswinst aan de 3-0 zege tegen Oekraïne in de eerste wedstrijd. Daarna verloor het land van België en speelde het gelijk tegen Slowakije.

Nu kun je op een EK geen enkele ploeg onderschatten – zeker niet als je speelt zoals Nederland – maar het had veel zwaarder gekund dan Roemenië.

Bij Nederland moet er een hoop veranderen. Tegen Polen ging het nog wel, al had daar net zo goed een gelijkspel uit kunnen komen. In de tweede wedstrijd tegen Frankrijk was het van beide kanten laf en dramatisch.

En de derde groepswedstrijd zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de zwakste ooit van Oranje. Aardig detail is dat Nederland bij winst op Roemenië in de kwartfinales opnieuw Oostenrijk kan treffen.

Wie gaan eruit?

Dat Joey Veerman niet zal starten, lijkt een zekerheid. De PSV-middenvelder speelt een slecht EK, met Oostenrijk als dieptepunt. Het valt te verwachten dat Xavi Simons weer in de basis staat.

Verder zou het logisch zijn als Denzel Dumfries en/of Jeremie Frimpong weer in de ploeg komen. Geertruida en Malen moeten dan plaatsmaken. Koeman zal, hopelijk, een duidelijk plan hebben.

En hij moet zich afvragen of het wel aan de spelers ligt. De kwaliteit is aanwezig. Maar het ontbreekt aan vorm, vertrouwen, visie en passie.

Tegenstander Roemenië is een stugge ploeg die er in de omschakeling gevaarlijk uit kan komen. Razvan Marin (ex-Ajax) en Nicolae Stanciu zijn de beste spelers. Normaal gesproken is Nederland altijd favoriet tegen Roemenië.

Maar na de wanvertoning tegen Oostenrijk kan je daar moeilijk van spreken. Een overwinning van Roemenië is verre van uitgesloten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account