Europees Kampioenschap 2024

23-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Schotland – Hongarije 23-06-2024 (poule A)

  • Match header module: Scotland vs Hungary 2024-06-23 21:00

Schotland en Hongarije kunnen allebei de volgende ronde nog bereiken. Daar hebben beide landen een overwinning voor nodig.

In het geval van Hongarije is zelfs een ruime overwinning nodig. Zij staan nog op 0 punten en hebben een niet al te fraai doelsaldo van -4. Schotland pakte tegen Zwitserland een punt en heeft normaal gesproken voldoende aan een zege.

Op basis van het tot nu toe vertoonde spel hebben de Hongaren het lichte voordeel. Misschien opvallend, omdat ze nog puntloos zijn. Maar voetballend hebben ze wel wat meer laten zien dan Schotland.

De Schotten hebben dan weer als voordeel dat hun voornaamste kwaliteit het strijden is. En dat kan in een duel waarin de spanning een grote rol speelt de doorslag geven.

Het is wel de vraag hoe het met het vertrouwen van de Schotten is gesteld. De laatste tien duels leverden maar één zege op. En dat was ook nog eens tegen het nietige Gibraltar.

Goede reeks Hongarije

Hongarije heeft juist een prima reeks achter de rug. Althans, voor het EK. De eerste twee duels werden namelijk verloren. Het wordt voor Hongarije alles of niks. Er moet gewonnen worden, en nog ruim ook.

De rekenmachine moet sowieso worden gebruikt, maar waarschijnlijk is 1-0 of 2-0 niet voldoende. Voor de wedstrijd is dat alleen maar leuk. Of Hongarije het zelf ook zo prettig vindt, is zeer de vraag. Het is geen ploeg die er makkelijk vier of vijf in het netje legt.

Met het oog op plaatsing voor de achtste finales kan het daarom voor beide landen een probleem worden. Het interessante is dat ze allebei moeten winnen en daarom niet op de defensie kunnen leunen.

Hongarije heeft aardige wat snelle spelers waaronder Roland Sallai, waardoor de Hongaren de beste papieren hebben om de zege te pakken. Maar of dat voldoende is…

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account