Europees Kampioenschap 2024

16-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Servië – Engeland 16-06-2024 (poule C)

  • Match header module: Serbia vs England 2024-06-16 21:00

Engeland is volgens de bookmakers de topfavoriet voor de EK-titel. Ook al is het verschil met Frankrijk klein. Deze twee landen hebben goede papieren om de finale te halen.

Zover is het uiteraard nog lang niet. De weg naar de eerste prijs sinds 1966 begint voor Engeland tegen Servië. Niet de zwaarste tegenstander, maar ook geen ploeg die onderschat mag worden.

Nu zullen de Engelsen dat ook niet doen. Het is een ervaren ploeg, die het zure gevoel van de verloren EK-finale van drie jaar geleden wil goedmaken.

Engeland is in elke linie goed. In de verdediging staan bijvoorbeeld Kyle Walker en John Stones van Manchester City. Op het middenveld is het helemaal feest, met Phil Foden, Jack Grealish, Jude Bellingham en Declan Rice.

En voorin heb je Harry Kane, een garantie op doelpunten. Engeland plaatste zich heel simpel voor het EK en is terecht een van de topfavorieten.

Sterke Serviërs

Servië mag dan niet de zwaarste tegenstander zijn, het is zeker geen slechte ploeg. Voor Servië is het lang geleden dat het op een EK actief was. De laatste wedstrijd was in 2000, toen Nederland de Serviërs met 6-1 vernederde.

Aanvoerder toen was Dragan Stojkovic, de huidige bondscoach van Servië. Hij heeft een aantal zeer goede spelers tot zijn beschikking. Aanvoerder Dušan Tadic kennen we nog van zijn tijd bij Ajax.

Aanvallers Luka Jovic en Dušan Vlahovic schitteren wekelijks in de Serie A, bij respectievelijk AC Milan en Juventus. En in de verdediging staat de halve Nederlander Nemanja Gudelj.

Servië zou op dit toernooi best voor een verrassing kunnen zorgen. Een punt tegen Engeland zou al een heel mooi resultaat zijn.

Natuurlijk zijn de Engelsen favoriet om met een overwinning te starten. Maar Servië is geen ideale tegenstander om tegen te beginnen. Het duel wordt gespeeld in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen.

EK Voetbalpool 2024


Speel Mee met de EK Voetbalpool

Doe ook mee! Deelname aan de EK 2024 Voetbalpool is GRATIS. Registreer je vandaag nog en maak kans op geldprijzen tot €500!

Registreer
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account