Europees Kampioenschap 2024

05-07-2024 18:00

Voorbeschouwing Spanje – Duitsland 05-07-2024 (Kwartfinale)

  • Match header module: Spain vs Germany 2024-07-05 18:00

De eerste kwartfinale is meteen een affiche om van te smullen. Spanje, voor velen de topfavoriet, neemt het op tegen gastland Duitsland.

Laten we beginnen met de Spanjaarden. Vanaf het begin van het EK is dit de ploeg die de beste indruk heeft achtergelaten. In de poule werden Kroatië, Italië en Albanië eenvoudig aan de kant geschoven.

En in de achtste finale ging Georgië met 4-1 voor de bijl. Spanje kwam dan wel op achterstand, maar het had net zo goed 12-1 kunnen worden. Met het vertrouwen zit het op het Iberisch schiereiland helemaal goed.

Duitsland heeft een wat minder indrukwekkend parcours achter de rug. Schotland werd in de openingswedstrijd met 5-1 vermorzeld.

Maar daarna ging het minder soepel en tegen Zwitserland werd er zelfs bijna verloren. De achtste finale tegen Denemarken was dan weer prima, hoewel het de Duitsers niet aan geluk ontbrak.

Spanje favoriet

Voorafgaand is er maar 1 favoriet en dat is Spanje. Het is een genot om naar de Europees kampioen van 2008 te kijken. Spanje speelt dominant en heeft met linksbuiten Nico Williams en rechtsbuiten Lamine Yamal twee spelers waar je voor naar het stadion komt.

Er gaat constant dreiging uit van de ploeg, wat het voor tegenstanders lastig maakt om ze te bespelen. Duitsland zal onder druk staan en loeren op de counter.

Nu hebben de Duitsers met Leroy Sané en Jamal Musiala wel spelers die goed zijn in de omschakeling. En mocht er op het einde iets geforceerd moeten worden, dan kan Niclas Füllkrug gebracht worden.

Duitsland is zeker niet kansloos en heeft de steun van het thuispubliek. Voor de laatste Duitse zege moeten we wel een eindje terug in de tijd.

Tien jaar geleden wonnen de Duitsers een oefenduel met 1-0. De laatste Duitse overwinning in een officiële wedstrijd was in 1988, op het EK.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account