Europees Kampioenschap 2024

30-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Spanje – Georgië 30-06-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: Spain vs Georgia 2024-06-30 21:00

De ploeg die tot nu toe de beste indruk maakt tegen de sensatie van het toernooi. Dat is heel in het kort de achtste finale tussen Spanje en Georgië.

Als eerste de Spanjaarden. Met indrukwekkend spel zijn ze door de groepsfase gewandeld. De makkelijke overwinningen op Kroatië (3-0) en Italië (1-0) hebben respect afgedwongen.

Spanje speelt fris en fruitig voetbal, eigenlijk het voetbal waarvan je hoopt dat het door Nederland wordt gespeeld.

Tegenstander Georgië heeft zich verrassend voor de knock-out fase geplaatst. De debutant staat dankzij de Nations League op het EK. De kwalificatie was vrij bedroevend. Er werden slechts acht punten behaald in een groep met onder meer Spanje.

De ontmoetingen met Spanje werden met 7-1 en 3-1 verloren. Maar na overwinningen tegen Luxemburg en Griekenland mocht Georgië naar het EK en op dit toernooi straalt het plezier en de onbevangenheid ervan af.

Het is niet zo dat de Georgiërs een hele goede kans maken, maar Spanje heeft zeker niet zomaar gewonnen.

Wachten op een gaatje

Het spelbeeld van aanstaande zondag ken je nu al. Spanje heeft de bal en Georgië loert op een kansje. Daar hebben beide ploegen vrede mee. Spanje houdt ervan om veel korte passjes te geven en de ene na de andere mooie aanval op te zetten.

Daar zit soms een gevaar in, omdat er te veel gepield wordt. Maar dit toernooi ontbreekt het de Spanjaarden niet aan efficiëntie. Bovendien heeft het met Yamal en Williams twee buitenspelers die het niet nalaten om op doel te schieten.

Voor Georgië is alles wat er nu nog bijkomt bonus. De kans dat ze de volgende ronde bereiken, is klein. Maar een kans is er altijd. En met Khvicha Kvaratskhelia en Georges Mikautadze staan er twee Georgiërs op het veld die een duel kunnen beslissen.

Bij Spanje mag er dan ook geen sprake zijn van onderschatting.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account