Europees Kampioenschap 2024

20-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Spanje – Italië 20-06-2024 (poule B)

  • Match header module: Spain vs Italy 2024-06-20 21:00

De Zuid-Europeaanse klassieker wordt donderdagavond gespeeld in Gelsenkirchen. Spanje is een van de favorieten voor de titel.

Voor Italië geldt dat minder. Maar het is wel de regerend Europees kampioen. En als er één land is dat met – tussen haakjes – mager spel een toernooi kan winnen, is het Italië wel.

De openingswedstrijd was alweer typisch Italiaans. Er werd moeizaam gewonnen van het nietige Albanië. Nu is het wel zo dat Italië veel beter was dan Albanië en de zege een stuk ruimer had kunnen uitvallen.

Spanje maakte wel veel indruk. Tegen Kroatië werd met 3-0 gewonnen. Die score was halverwege al bereikt. In de tweede helft kregen de Kroaten nog wel wat kansen, maar dit veranderde niets aan de eindstand.

Spanje zal vol vertrouwen aan het duel met Italië beginnen. Het opvallende is dat Spanje het doet zonder echte sterren. De pas 16-jarige Yamal zal dat op termijn worden, maar er is geen Messi of Ronaldo bij Spanje. Misschien dat dit wel de kracht is van de Europees kampioen van 2008 en 2012.

Italië voor een gelijkspel?

Italianen zijn meester in het spelen op een resultaat. Groep B is een van de sterkste poules. Mocht het donderdagavond in een gelijkspel eindigen, dan zijn beide ploegen vrijwel zeker van de volgende ronde.

Je kunt ervan uitgaan dat dit in de hoofden van de Italianen zit. Op een slippertje in de eerste minuut na stond het defensief prima tegen Albanië.

Je hoeft dan ook niet vreemd op te kijken als Spanje het spel moet maken en Italië loert op de counter. Het is geen eenvoudig duel om een favoriet aan te wijzen. Op basis van kwaliteit heeft Spanje het lichte voordeel.

Maar Italië blijft Italië. Het wordt hoe dan ook genieten in Veltins-Arena in Gelsenkirchen. En de winnaar is geplaatst voor de achtste finales.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account