Europees Kampioenschap 2024

15-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Spanje – Kroatië 15-06-2024 (poule B)

  • Match header module: Spain vs Croatia 2024-06-15 18:00

Poule B is op papier de mooiste van dit EK. Italië, Albanië, Spanje en Kroatië. Laatstgenoemden staan op 15 juni tegenover elkaar in Berlijn.

Dit is meteen een interessant duel. Voor de verliezer is het namelijk meteen alle hens aan dek. Spanje en Kroatië troffen elkaar ook op het vorige EK. In de achtste finales wonnen de Spanjaarden na een waar spektakelstuk en verlengingen met 5-3.

Of het ook ditmaal spektakel wordt, is de vraag. In de eerste poulewedstrijd is het goed mogelijk dat beide teams met de rem erop spelen.

Spanje heeft zich erg makkelijk geplaatst voor het EK. In een poule met Schotland en Noorwegen werd maar één keer verloren. Spanje is best een opmerkelijke ploeg. Veel ervaren krachten zijn er namelijk niet.

Captain Álvaro Morata heeft de meeste interlands achter zijn naam staan, met 71. Het grootste deel van de ploeg zit nog niet aan 30 interlands. Deze relatieve onervarenheid wil overigens niet zeggen dat Spanje een matige ploeg is.

Rodri van Manchester City is een sterke speler, net als Carvajal en Nacho. Voorin heeft Spanje twee interessante figuren. De 34-jarige Joselu van Real Madrid en de 16-jarige Lamine Yamal van Barcelona.

Ervaren Kroaten

Waar het bij Spanje zoeken is naar ervaring, heeft Kroatië daar weinig last van. Er zijn nog aardig wat spelers over van de ploeg die in 2018 tweede werd op het WK.

In 2022 eindigden de Kroaten nog als derde op het WK. Luka Modrić is de absolute vedette. Bij Real Madrid heeft hij een bijrol, maar in de Kroatische ploeg is hij de belangrijkste factor.

Andere ervaren krachten zijn Ivan Perišić, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic en knipoog Kroaat Domagoj Vida. Ook Feyenoorder Luka Ivanusec heeft een plek in de EK-ploeg gekregen. Het is echter de vraag hoe vaak hij gaat spelen.

Spanje heeft op voorhand het lichte voordeel om te winnen. Spanje – Kroatië wordt een van de meest interessante duels uit de poulefase.

EK Voetbalpool 2024


Speel Mee met de EK Voetbalpool

Doe ook mee! Deelname aan de EK 2024 Voetbalpool is GRATIS. Registreer je vandaag nog en maak kans op geldprijzen tot €500!

Registreer
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account