Europees Kampioenschap 2024

26-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Tsjechië – Turkije 26-06-2024 (poule F)

  • Match header module: Czech Republic vs Turkey 2024-06-26 21:00

Tsjechië en Turkije kunnen zich allebei nog voor de achtste finales plaatsen. De Turken hebben de beste papieren.

Een gelijkspel tegen Tsjechië is genoeg om zich voor het eerst sinds 2008 te plaatsen voor de knock-out fase van het EK. In 2008 haalde Turkije zelfs de halve finales.

De kans is niet zo groot dat dit tijdens deze editie wordt nagedaan. Maar je weet het nooit. De oorwassing tegen Portugal heeft de ploeg wellicht wakker geschud.

Tsjechië schakelde op het vorige EK Nederland uit. Dit keer zaten de Tsjechen zelf bijna in een onmogelijke positie. Na de nederlaag tegen Portugal in de openingswedstrijd volgde een gelijkspel tegen Georgië.

Dat werd bijna een nederlaag, toen een van de Georgiërs in de laatste minuut van de blessuretijd vrij mocht aanleggen. Maar hij miste en Tsjechië heeft alles nog in eigen hand. Winnen is genoeg om de achtste finales te bereiken. Een nederlaag of gelijkspel betekent uitschakeling.

Schaken of voetballen?

De spanning zal er vol op staan bij Tsjechië en Turkije. Ze zullen allebei van mening zijn dat ze goede papieren hebben om te winnen. Maar dat zorgt niet automatisch voor attractief spel.

Tsjechië is daar, met uitzondering van de jaren rond de eeuwwisseling, nooit echt goed in geweest. En Turkije zal wat voorzichtiger zijn geworden na het open huis tegen Portugal. Daar komt bij dat Turkije aan een punt genoeg heeft.

De Tsjechen hopen op bevliegingen van Schick en oud-FC Twente speler Cerny. Ook bij Turkije staan oude bekenden op het veld. Orkun Kökçü (ex-Feyenoord) en Ferdi Kadioglu zijn basisspelers.

Een favoriet is er vooraf niet. Vanuit Nederlands oogpunt is het leuk als Turkije doorstoot. Maar een garantie is dat natuurlijk niet.

Tsjechië is een moeilijk te bespelen ploeg. Het is de vraag of Turkije daar mee om kan gaan.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account