Europees Kampioenschap 2024

29-06-2024 18:00

Voorbeschouwing Zwitserland – Italië 29-06-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: Switzerland vs Italy 2024-06-29 18:00

De knock-out fase van het EK 2024 wordt geopend door Zwitserland en Italië. Het zijn de nummers twee uit de groepen A en B.

Zwitserland had groepswinnaar kunnen zijn, als Duitsland in de blessuretijd niet gelijk had gemaakt. Maar Duitsers scoren wel vaker in de laatste minuten, vandaar dat Zwitserland als nummer twee eindigde.

Italië heeft er ook een handje van om in de slotminuten te scoren. Diep in blessuretijd maakte Zaccagni de 1-1 tegen Kroatië. Daardoor pakte Italië de tweede plaats in poule B.

Zwitserland – Italië is een interessante ontmoeting. Vooraf kan je eigenlijk niet echt een favoriet aanwijzen. De Zwitsers hebben geen ploeg die altijd domineert, maar beschikken wel over een karrenvracht ervaring. Xhaka, Shaqiri, Shär en Embolo hebben al het nodige laten zien.

Ondanks dat Zwitserland geen ploeg is die anderen de wil oplegt, worden ze ook nooit ingemaakt. Zo is er in 2023 en 2024 maar eenmaal verloren

Italië weer op zijn Italiaans?

Italië is geen favoriet voor de titel. De regerend Europees kampioen heeft daarvoor simpelweg te weinig kwaliteit. Dat zag je ook duidelijk terug in de groepswedstrijden. Er werd moeizaam gewonnen van Albanië, kansloos verloren tegen Spanje en op de valreep een punt gepakt tegen Kroatië.

Italië heeft echter een niet te onderschatten kwaliteit, en dat is dat het Italianen zijn. Ze hebben een uitstekende wedstrijdmentaliteit en beschikken over het vermogen om heel lelijk te winnen. Ook tegen Zwitserland kan het gerust weer op zijn Italiaans gaan.

Wie heeft op voorhand de beste papieren om de kwartfinale te bereiken? Dat is een goede vraag. Zwitserland heeft op basis van het vertoonde spel een teenlengte voorsprong. Maar Italië blijft Italië.

Ook op het vorige EK startten de Italianen vaak als underdog. En we weten allemaal nog hoe dat verhaal is geëindigd.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account