Europees Kampioenschap 2024

02-07-2024 21:00

Voorbeschouwingen Oostenrijk – Turkije 02-07-2024 (Achtste finale)

  • Match header module: Austria vs Turkey 2024-07-02 21:00

De achtste finales worden afgesloten met een ontmoeting tussen Oostenrijk en Turkije. Vanuit Nederlands oogpunt kan dit een zeer interessant duel worden.

Als Nederland wint van Roemenië komt de volgende tegenstander uit dit duel. Maar ook als Oranje een dag eerder wordt uitgeschakeld, wil je deze wedstrijd zien.

Oostenrijk en Turkije spelen attractief voetbal. In de Red Bull Arena in Leipzig begint Oostenrijk als favoriet, maar de Turken hebben vertrouwen en spelen met zoveel passie dat ze het iedere opponent lastig kunnen maken.

Ook Oostenrijk blaakt van het zelfvertrouwen. De openingswedstrijd tegen Frankrijk ging verloren, maar toen liet Oostenrijk al zien een goede ploeg te hebben. Vervolgens werd er gewonnen van Polen en Nederland, goed voor de groepswinst.

Oostenrijk is vooral op het middenveld en in de aanval erg sterk. Verdedigend worden er wel fouten gemaakt. Daar kunnen de Turken van profiteren.

Voor allebei een thuiswedstrijd

Je hoeft niet bang te zijn voor een gebrek aan sfeer. Leipzig ligt voor Oostenrijkers niet naast de deur, maar het is ook weer niet de andere kant van de wereld.

En in Duitsland zijn er altijd genoeg Turkse fans te vinden. Het zal voor een kolkende Red Bull Arena zorgen. Turkije heeft hier het meest aan. De toch al aanwezige passie wordt alleen maar meer gevoed door de fanatieke aanhang.

Turkije heeft genoeg kwaliteit in huis om het Oostenrijk lastig te maken. Ze moeten de rangen wel gesloten houden. Portugal liet in de groepsfase zien wat er gebeurt als de defensie te veel ruimte weggeeft.

Voor Oostenrijk wordt het de vraag hoe het omgaat met de favorietenrol. Na de indrukwekkende groepsfase mag er gedroomd worden van iets heel moois. Voor de meeste spelers is dat nieuw, zeker in de nationale ploeg.

Toch heeft Oostenrijk vooraf de beste papieren om door te stoten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account