Het Kasteel (Sparta Stadion)

Het Kasteel (Sparta Stadion)
Geopend:
1916
Capaciteit:
11.926
Adres:
Spartapark-Noord 1, 3027 VW Rotterdam, Nederland

Het Kasteel: Historische bolwerk van Sparta Rotterdam

In de Rotterdamse wijk Spangen prijkt een monument van voetbalgeschiedenis, genaamd "Het Kasteel." Dit stadion fungeert als de thuisbasis van de voetbalclub Sparta Rotterdam.

De naam en bijnaam: Het Kasteel

Het stadion wordt officieel aangeduid als Sparta-stadion "Het Kasteel." In de volksmond kortweg "Het Kasteel". Deze bijnaam verwijst naar de uitstraling van het stadion, welke doet denken aan een middeleeuws kasteel met zijn karakteristieke torens en bakstenen muren. De bijnaam roept een gevoel op van robuustheid en historie. Dit past perfect bij de geschiedenis van de club.

Vakken in het stadion

Het Kasteel is verdeeld in verschillende tribunes met bijhorende vakken, elk met zijn eigen unieke sfeer:

Hoofdtribune

De hoofdtribune met het bijhorende hoofdgebouw draagt de naam "Tonny van Ede tribune". Hier nemen de belangrijkste gasten plaats, waaronder clubfunctionarissen, sponsors en genodigden. Tevens zijn hier de business-seats en businessloges te vinden. De hoofdtribune biedt niet alleen uitstekend zicht op het veld, maar ook een vleugje historische grandeur. Links van het hoofdgebouw is het supportershome. Rechts van het hoofdgebouw is het spelershome. Op de hoofdtribune zijn de vakken 1a t/m 10b.

Kasteeltribune

De kasteeltribune is onderverdeeld in de Kasteelloge en de Ridderzaal. Ook zijn op deze tribune de plaatsen voor de mindervalide en hun begeleiders. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de zijde van het stadion dat aan de buitenkant het aangezicht van een kasteel heeft. Aan deze kant van het stadion kun je ook terecht voor een bezoek aan de Sparta Fanshop. De vakken op de Kasteeltribune zijn genummerd van 17b t/m 24b.

Denis Neville tribune

Deze tribune is vernoemd naar de voormalige voetballer en coach van Sparta en is een van de prominente tribunes in het stadion. De tribune is een eerbetoon aan Denis Neville, die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de geschiedenis van zowel de club als het stadion. Op deze tribune nemen supporters plaats in de vakken 11a t/m 17a.

Bok de Korver tribune

Ook de tribune aan de overkant is vernoemd naar een legende. Niemand minder dan Oud-Spartaan Bok de Korver. Op de Bok de Korver tribune zijn de vakken genummerd van 25a t/m 28.

Uitvak voor bezoekende supporters:

Op de Bok de Korver tribune is ook het uitvak voor de bezoekende supporters gevestigd. Dit zijn de vakken 29 en 30. Hier krijgen de supporters van de bezoekende club de ruimte om hun club aan te moedigen.

Op iedere hoek van het stadion is een ingang, genummerd van A t/m D. Het grootste deel van het stadion is overdekt, wat zorgt voor een comfortabele sfeer voor zowel supporters als spelers, ongeacht de weersomstandigheden.

Bereikbaarheid van het stadion

Het Kasteel heeft een gunstige locatie en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Voor degenen die met het openbaar vervoer reizen, kunnen met de tram (lijn 8) aan de kant van de Kasteeltribune uitstappen. Besluit je de bus te pakken naar het Sparta stadion dan neem je Bus 38 en stap je uit aan de kant van de hoofdtribune.

Voor degenen die met de auto komen, zijn er parkeermogelijkheden in de buurt van het stadion. Parkeerfaciliteiten bieden een handige optie voor supporters die de voorkeur geven aan eigen vervoer.

Bookmakers en verbondenheid aan het stadion

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat clubs en of stadions samenwerken met bookmakers, is er op Het Kasteel geen exclusieve sponsoring van een bookmaker aanwezig. Wel is de Toto officiële partner van Sparta dus de naam van deze bookmaker is terug te vinden op de reclameborden in het stadion.

Geschiedenis van het Sparta stadion

Het Kasteel werd geopend in 1916 en is daarmee een van de oudste voetbalstadions in Nederland. Sparta Rotterdam speelt dus al meer dan een eeuw hier zijn thuiswedstrijden. Er zijn dan ook talloze memorabele wedstrijden en momenten geweest in de geschiedenis van Het Kasteel. Deze rijke geschiedenis is verweven met de successen van de club, waardoor Het Kasteel niet alleen een stadion is, maar ook een symbool van de clubidentiteit en trots.

Het Kasteel is een levendig bewijs van de liefde voor voetbal en de kracht van traditie. Met zijn historische charme en moderne faciliteiten kunnen we gerust zeggen dat dit stadion een icoon is in het Nederlandse voetballandschap.0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account