Olivier Deschacht

Anderlecht speler beboet voor het wedden op eigen team

Anderlecht-speler Olivier Deschacht heeft een boete van € 100.000 gekregen voor het plaatsen van weddenschappen op zijn team.

De weddenschappen werden geplaatst van een spelersrekening op naam van Deschacht in 2008, hoewel de 35-jarige speler zei dat zijn broer Xavier, uitkomend voor Racing Club Gent, de inzetten had geplaatst.

Eén van de weddenschappen tegen zijn eigen team bestond uit een wedstrijd voor de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. In die wedstrijd versloegen de Fransen Anderlecht met 5-0. Deschacht stond wissel deze wedstrijd en kreeg geen speelminuten. Deschacht gokte op verlies van zijn eigen team.

De zaak werd doorgegeven aan Belgische Kansspelcommissie, die beide broers Deschacht schuldig achtte aan ernstige inbreuken op de regelgeving. Beide broers krijgen een boete van € 100.000, opgelegd door de Kansspelcommissie.

Advocaten van de Anderlecht-speler hebben geprotesteerd tegen de hoogte van de boete en zeggen dat deze was niet in verhouding tot zijn inkomsten. Advocaat Luc Deleu: "Ik ben niet van plan om te reageren op het bedrag. Maar de procedure is duidelijk. We hebben de mogelijkheid om onszelf te verdedigen, hetzij schriftelijk of mondeling".

"Als we de beslissing aanvechten, heeft de Commissie nog twee maanden alvorens een straf naar voren te brengen. En als we het dan nog niet mee eens zijn, hebben we nog een maand om in ​​beroep te gaan bij de rechtbank".

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account