Olivier Deschacht

Anderlecht speler beboet voor het wedden op eigen team

Anderlecht-speler Olivier Deschacht heeft een boete van €100.000 gekregen voor het plaatsen van weddenschappen op zijn team.

De weddenschappen werden geplaatst van een spelersrekening op naam van Deschacht in 2008, hoewel de 35-jarige speler zei dat zijn broer Xavier, uitkomend voor Racing Club Gent, de inzetten had geplaatst.

Eén van de weddenschappen tegen zijn eigen team bestond uit een wedstrijd voor de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. In die wedstrijd versloegen de Fransen Anderlecht met 5-0. Deschacht stond wissel deze wedstrijd en kreeg geen speelminuten. Deschacht gokte op verlies van zijn eigen team.

De zaak werd doorgegeven aan Belgische Kansspelcommissie, die beide broers Deschacht schuldig achtte aan ernstige inbreuken op de regelgeving. Beide broers krijgen een boete van €100.000, opgelegd door de Kansspelcommissie.

Advocaten van de Anderlecht-speler hebben geprotesteerd tegen de hoogte van de boete en zeggen dat deze was niet in verhouding tot zijn inkomsten. Advocaat Luc Deleu: "Ik ben niet van plan om te reageren op het bedrag. Maar de procedure is duidelijk. We hebben de mogelijkheid om onszelf te verdedigen, hetzij schriftelijk of mondeling".

"Als we de beslissing aanvechten, heeft de Commissie nog twee maanden alvorens een straf naar voren te brengen. En als we het dan nog niet mee eens zijn, hebben we nog een maand om in ​​beroep te gaan bij de rechtbank".

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares