Matchfixing

Aziaten zetten miljoenen op PSV-ADO en Excelsior-RKC

Op een lijst van 210 verdachte wedstrijden in het Europese voetbal opgesteld door het openbaar Ministerie in Bochum, in het kader van een onderzoek naar de gokgangster Ante Sapina, staan twee wedstrijden uit de Jupiler League. Volendam-Excelsior (1-0) op 11 september 2009 en De Graafschap-Telstar (2-1) op 11 september 2009.

De lijst wordt deze maand gepubliceerd in een artikel van Raf Sauviller in het voetbaltijdschrift Hard Gras. Op een andere lijst, staan vijf Nederlandse wedstrijden.

Deze wedstrijden zijn; Excelsior-SC Heerenveen (5 september 2008, 2-5), PSV-ADO Den Haag (5 februari 2009, 6-0), SC Heerenveen-Sparta (14 maart 2009, 5-1) en Excelsior-RKC (17 april 2009, 0-5). Op de thuiswedstrijd van PSV werd in totaal €900.000 ingezet en op de uitwedstrijd van RKC maar liefst 1,6 miljoen. Op de overige wedstrijden gaat het om bedragen hier tussen. Volgens de Belgische auteur Raf Sauviller is het lijstje afkomstig van een gokgangster en tevens UEFA-informant genaamd Zoran.

Sauviller kreeg de lijst van Peter Limacher, hoofd Disciplinaire Zaken van de Europese voetbalbond UEFA. Op die wedstrijden is vanuit Aziatische hoek te veel geld gezet en tegelijkertijd ook te veel geld op hetzelfde resultaat. Dergelijke kwesties vallen onmiddellijk op dankzij een controlesysteem van bookmakers binnen het Europese voetbal.

Het onderzoek van Sauviller krijgt gewicht door teksten van Bert van Oostveen, de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij neemt de strijd tegen het manipuleren van wedstrijden zeer serieus. Iedere tip trekt hij na. Voorlopig is er nog geen enkele keer bewezen dat er een wedstrijd in het Nederlandse profvoetbal gefixt is.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares