Matchfixing

Aziaten zetten miljoenen op PSV-ADO en Excelsior-RKC

Op een lijst van 210 verdachte wedstrijden in het Europese voetbal opgesteld door het openbaar Ministerie in Bochum, in het kader van een onderzoek naar de gokgangster Ante Sapina, staan twee wedstrijden uit de Jupiler League. Volendam-Excelsior (1-0) op 11 september 2009 en De Graafschap-Telstar (2-1) op 11 september 2009.

De lijst wordt deze maand gepubliceerd in een artikel van Raf Sauviller in het voetbaltijdschrift Hard Gras. Op een andere lijst, staan vijf Nederlandse wedstrijden.

Deze wedstrijden zijn; Excelsior-SC Heerenveen (5 september 2008, 2-5), PSV-ADO Den Haag (5 februari 2009, 6-0), SC Heerenveen-Sparta (14 maart 2009, 5-1) en Excelsior-RKC (17 april 2009, 0-5). Op de thuiswedstrijd van PSV werd in totaal €900.000 ingezet en op de uitwedstrijd van RKC maar liefst 1,6 miljoen. Op de overige wedstrijden gaat het om bedragen hier tussen. Volgens de Belgische auteur Raf Sauviller is het lijstje afkomstig van een gokgangster en tevens UEFA-informant genaamd Zoran.

Sauviller kreeg de lijst van Peter Limacher, hoofd Disciplinaire Zaken van de Europese voetbalbond UEFA. Op die wedstrijden is vanuit Aziatische hoek te veel geld gezet en tegelijkertijd ook te veel geld op hetzelfde resultaat. Dergelijke kwesties vallen onmiddellijk op dankzij een controlesysteem van bookmakers binnen het Europese voetbal.

Het onderzoek van Sauviller krijgt gewicht door teksten van Bert van Oostveen, de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij neemt de strijd tegen het manipuleren van wedstrijden zeer serieus. Iedere tip trekt hij na. Voorlopig is er nog geen enkele keer bewezen dat er een wedstrijd in het Nederlandse profvoetbal gefixt is.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account