Unibet logo

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.

De omzet van Kindred is in het eerste kwartaal van 2022 met 30% op jaarbasis gedaald tot £ 247 miljoen. Het moederbedrijf achter de online bookmaker Unibet schrijft het overgrote deel van de omzetdaling van £ 105 miljoen toe aan de beslissing om zich terug te trekken van de Nederlandse markt.

Kindred besloot vorig jaar om vanaf 1 oktober 2021, toen de online Nederlandse gokmarkt opende, alle Nederlandse klanten te blokkeren. Het bedrijf werd hier min of meer toe gedwongen door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Totdat Kindred een licentie krijgt voor het aanbieden van online kansspelen, kunnen Nederlandse spelers niet meer terecht bij Unibet.

Destijds zei Kindred-CEO Henrik Tjärnström dat het bedrijf van mening was dat het klanten uit Nederland niet hoefde te blokkeren zolang het bedrijf zich niet actief zou richten op Nederlandse spelers.

Kindred kondigde later echter aan dat Unibet gesloten zouden blijven voor spelers uit Nederland totdat het een licentie ontvangt. Dit zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Cijfers Kindred

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2021, toen Kindred zich al uit Nederland had teruggetrokken, steeg de omzet nog licht, met 0,8%.

Het gokbedrijf zei dat zonder de impact van Nederland de omzet met 5% zou zijn gedaald. Dit vanwege de goede cijfers in het eerste kwartaal van 2020 vanwege van lockdowns in veel landen vanwege Covid-19.

De winst bedroeg £25 miljoen, wat 76,4% minder was dan in het eerste kwartaal van 2021. Dit cijfer is echter ongeveer in lijn met het vierde kwartaal van datzelfde jaar.

De onderliggende EBITDA (winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) voor het eerste kwartaal van 2022 wordt geschat op ongeveer £25 miljoen. Ter vergelijking; vorig jaar was dit in Q1 £106,0 miljoen.

Over Kindred Group

Kindred Group is een van 's werelds toonaangevende online gokbedrijven met activiteiten in Europa, de VS en Australië. Meer dan 30 miljoen klanten spelen bij negen merken (waaronder dus Unibet) een vorm van online entertainment in een veilige, eerlijke en duurzame omgeving.

Het bedrijf, dat ongeveer 2.000 mensen in dienst heeft, is genoteerd aan Nasdaq Stockholm Large Cap en is lid van de European Gaming and Betting Association (EGBA) en stichtend lid van IBIA (International Betting Integrity Association).

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account