Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Een belchinees op de tribunes tijdens de Jupiler League wedstrijd Almere City - FC Oss heeft voor enige commotie gezorgd. Door de uitslag van het duel, 2-3 dacht een deel van het publiek dat de wedstrijd "gekocht" was.

BelchineesDe situatie escaleerde op het moment dat de thuisclub al snel drie rode kaarten ontving. Toen de grensrechter vervolgens ook nog diverse malen onterecht voor buitenspel vlagde, was de maat vol voor de fans van de thuisclub en keerden men zich massaal tegen de belchinees.

De Chinese man, die bleef doorbellen met twee telefoons tegelijk, sprak echter geen Nederlands en moest onder begeleiding van Almere City stewards het stadion verlaten. Nadat zijn antecedenten waren opgenomen mocht de man gaan.

Voetbal International meldde daarna dat de KNVB verbaasd was dat er geen een telefoontje uit Almere is gekomen over het incident met de belchinees. Volgens FC Oss directeur Mischa Rook is het hele verhaal "Een storm in een glas water" en is er verder niets aan de hand.

De term "belchinees" wordt gebruikt voor Chinezen die bij wedstrijden op de tribunes zitten en de score, aantal kaarten, corners en andere informatie telefonisch doorgeven aan de Aziatische goksyndicaten. Deze informatie wordt vervolgens weer gebruikt om de noteringen van live weddenschappen zo actueel mogelijk te houden.

Bet3000
Tipbet