Wilson Perumal gearresteerd

Beruchte matchfixer gearresteerd

Wilson Raj Perumal, één van s' werelds meest beruchte matchfixers is vorige week in Finland gearresteerd. Dat bevestigt justitie in Finland, waar hij werd aangehouden. Perumal wordt gezien als het brein achter vele gemanipuleerde wedstrijden in Zuid-Amerika, Australië, Oost-Europa, Afrika en Azië.

Perumal werd in het verleden al vaker gearresteerd op verdenking van matchfixing. Zo werd hij zowel in 1995 als in 2011 eerder opgepakt. Wegens het omkopen van bijna een compleet elftal werd Perumal tot twee jaar cel veroordeeld.

Na zijn arrestatie besloot Perumal uitgebreid te verklaren over zijn werkzaamheden als matchfixer. In ruil hiervoor kreeg hij na een jaar cel toestemming om naar Hongarije te reizen, waar hij onder politiebescherming op vrije voeten verder kon leven. Voorwaarde was wel dat hij justitie in Hongarije informatie verschafte over een matchfixingzaak in dat land.

Volgens matchfixing-jager Chris Eaton, die wereldwijd wordt beschouwd als de autoriteit op dit gebied, ging hij in Hongarije echter gewoon door met zijn werkzaamheden. Dat maakte Eaton in een interview met BNR bekend. "Het is terecht dat Perumal een paar jaar geleden is gearresteerd in Finland, maar het verschrikkelijke is dat we nu vanuit Australië horen dat hij ook in dat land mogelijk betrokken is bij matchfixing, terwijl hij onder politiebescherming in Hongarije staat", zei Eaton tegen toen tegen deze zender.

Vorige week woensdag werd Perumal in de boeien geslagen op de luchthaven van Helsinki. Wederom was hij in het bezit van een vervalst paspoort. Hem hangt uitlevering aan Singapore boven het hoofd, waar hij een nog openstaande celstraf van vijf jaar kan verwachten.

Volgens justitie in Finland wordt binnen enkele dagen duidelijk of Perumal wordt uitgeleverd aan zijn geboorteland.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares