Bet365 Stoke City Stadion

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.

Het bedrijf uit Stoke-on-Trent heeft £ 40 miljoen aan aandeelhoudersleningen omgezet in aandelen in Stoke City Holdings Limited. Tevens is er voor £ 120 miljoen aan aandeelhoudersleningen kwijtgescholden.

Bet365, de belangrijkste shirt- en stadionsponsor van de op één na oudste professionele voetbalclub ter wereld, zal door gaan met het afbouwen van de schulden met als belangrijkste drijfveer de toewijding de toekomstige financiële gezondheid van de club.

"Het omzetten van £ 40 miljoen aan leningen in eigen vermogen en het kwijtschelden van £ 120 miljoen aan leningen versterkt de balans van de club enorm. Ook zorgt dit voor meer stabiliteit op de lange termijn voor de club. De laatste vier of vijf jaar zijn we op het veld niet zo succesvol gebleken als men van ons had gehoopt. Onze toewijding aan de club, het toekomstige succes, de financiële duurzaamheid en de plaats in het hart van onze lokale gemeenschap zorgen ervoor dat we even sterk en gefocust blijven als altijd."
John Coates, medevoorzitter van Stoke City FC
Op dezelfde manier hebben de Potters vanaf deze zomer een herontwikkelingsprogramma van vijf jaar opgezet voor het Bet365 Stadium en Clayton Wood-trainingsterrein.

Er zal voor het seizoen 2022/2023 ongeveer £ 4 miljoen worden geïnvesteerd in nieuwe en bestaande faciliteiten, inclusief de uitbreiding van 8.400 stoelen. Bet365 is sterk hersteld van de Covid-19 periode en rapporteerde een gestage omzet ondanks dat het totale volume van weddenschappen iets afnam.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares