Bet365 Stoke City Stadion

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.

Het bedrijf uit Stoke-on-Trent heeft £ 40 miljoen aan aandeelhoudersleningen omgezet in aandelen in Stoke City Holdings Limited. Tevens is er voor £ 120 miljoen aan aandeelhoudersleningen kwijtgescholden.

Bet365, de belangrijkste shirt- en stadionsponsor van de op één na oudste professionele voetbalclub ter wereld, zal door gaan met het afbouwen van de schulden met als belangrijkste drijfveer de toewijding de toekomstige financiële gezondheid van de club.

"Het omzetten van £ 40 miljoen aan leningen in eigen vermogen en het kwijtschelden van £ 120 miljoen aan leningen versterkt de balans van de club enorm. Ook zorgt dit voor meer stabiliteit op de lange termijn voor de club. De laatste vier of vijf jaar zijn we op het veld niet zo succesvol gebleken als men van ons had gehoopt. Onze toewijding aan de club, het toekomstige succes, de financiële duurzaamheid en de plaats in het hart van onze lokale gemeenschap zorgen ervoor dat we even sterk en gefocust blijven als altijd."
John Coates, medevoorzitter van Stoke City FC
Op dezelfde manier hebben de Potters vanaf deze zomer een herontwikkelingsprogramma van vijf jaar opgezet voor het Bet365 Stadium en Clayton Wood-trainingsterrein.

Er zal voor het seizoen 2022/2023 ongeveer £ 4 miljoen worden geïnvesteerd in nieuwe en bestaande faciliteiten, inclusief de uitbreiding van 8.400 stoelen. Bet365 is sterk hersteld van de Covid-19 periode en rapporteerde een gestage omzet ondanks dat het totale volume van weddenschappen iets afnam.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares