Bet365 logo

Bet365 ontvangt waarschuwing van Deense Kansspelautoriteit

Bookmaker Bet365 heeft een waarschuwing gekregen van de Deense kansspelautoriteit (Spillemyndigheden) voor het niet naleven van de regels mbt witwassen.

Het Britse wedkantoor, dat ook in Nederland over een kansspelvergunning beschikt, stond een Deense "jonge speler" toe om in minder dan een jaar € 25.500 (190.000 Deense Kronen) te storten. De kansspelautoriteit stelde vast dat Hillside Ltd., het bedrijf achter Bet365, niet voldoende wist of het geld van de speler afkomstig was uit criminele activiteiten.

De Deense kansspelautoriteit verklaarde dat de bookmaker de herkomst van de gestorte bedragen in meer detail had moeten onderzoeken. Het storten van een dergelijk hoog bedrag was namelijk niet in overeenstemming met de leeftijd van de speler.

Door het ontbreken van een gedegen onderzoek zijn de handelingen van Bet365 in strijd met de regels inzake de opsporingsplicht in artikel 25 van de Deense witwaswet. Hillside Ltd. bleek nalatig in de procedures voor klantenonderzoek en de onderzoeks- en meldingsverplichtingen die gelden binnen de Deense wetten tegen witwassen.

"De Kansspelautoriteit merkt op dat de regels inzake klantonderzoeksprocedures, onderzoeksplicht en lijstplicht absoluut fundamenteel zijn in de witwaswet. Schending van de regels leidt als een duidelijk uitgangspunt tot dwangbevelen of berispingen of in ernstige of herhaalde gevallen, tot aangifte bij de politie.

De vervolging houdt geen actieplicht in voor Hillside Ltd., aangezien Hillside Ltd. vervolgens nieuwe bedrijfsprocedures heeft ingevoerd voor procedures voor klantkennis en onderzoek."
Deense kansspelautoriteit in een verklaring
Ondanks de overtreding wordt er door de kansspelautoriteit geen verdere actie ondernomen, in de vorm van een boete of dwangsom. Het blijft deze keer bij een waarschuwing.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares