UA vlag

Bookmakers laten Rusland links liggen

Wereldwijd doen bedrijven wat ze kunnen om hun afkeuring van de Russische invasie van Oekraïne te tonen. Bet365, Parimatch, Draft Kings en andere bookmakers hebben besloten hun activiteiten in Rusland te staken.

Bookmaker Bet365 trekt zich terug uit Rusland, volgens een verklaring van het bedrijf. Het kondigde op twee maart aan dat het alle activiteiten in het land beëindigt. Russische spelers krijgen tot 15 maart de tijd hebben om hun geld op te nemen. Registraties op het .ru domein, evenals stortingen waren al stopgezet.

Bet365 noemde de oorlog niet specifiek als reden voor de plotselinge terugtrekking. Pas een jaar geleden kwam de Britse bookmaker legaal het land binnen nadat het een overeenkomst had gesloten met Golden Bet. De timing van het verlaten van de Russische markt duidt echter op een verband met de invasie.

Russische partners van Bet365 hebben bericht ontvangen over de intrekking. De bookmaker heeft ze gevraagd om de branding van het gokbedrijf te verwijderen op alle platformen waar het wordt gebruikt. Net zoals het bedrijf zweeg over de reden van vertrek, zo zweeg Bet365 ook of het van plan was om in de toekomst terug te keren.

Ook Draft Kings verlaat Russische markt

Het Amerikaanse Draft Kings is de eerste grote bookmaker in de VS die stopt met wedden op teams en competities in Rusland. Het besluit kwam op het moment dat de oorlog in Oekraïne zijn tweede week inging en Rusland werd geconfronteerd met sancties van de Verenigde Staten, Europese landen en verschillende multinationals.

"Vanaf heden bieden we geen weddenschappen meer aan op sportcompetities en evenementen in Rusland en Wit-Rusland. DraftKings heeft geen directe commerciële relaties met een Russische of Wit-Russische competitie, team of sportorganisatie. Ons team staat klaar om vragen te beantwoorden van alle klanten die door deze wijziging worden getroffen."
Draft Kings in een officiële verklaring

Parimatch doneert $1 miljoen dollar

Parimatch kondigde ook aan zich terug te trekken uit Rusland. Tevens doneert de bookmaker ongeveer 1 miljoen dollar aan Oekraïne om de oorlog te bestrijden.

Betring OOO, opgericht in 2009, bezit de rechten van het merk Parimatch in Rusland en zal op zoek moeten naar een nieuwe bron van inkomsten. Het heeft, net als Bet365, zijn partners en andere medewerkers in Rusland gevraagd om te stoppen met het gebruik van de naam Parimatch. Hieronder valt het verwijderen van de merknaam welke is gekoppeld aan de Spaanse LaLiga, die Parimatch in Rusland vertegenwoordigt.

Ook Statscore doet mee. De leverancier van sportdata biedt geen statistieken en updates meer aan voor sporttoernooien in Rusland en Wit-Rusland. Het bedrijf levert onder andere data aan; BtoBET, Every Matrix en Boyle Sports.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account