Winamax logo

Bordeaux beëindigt sponsoring Winamax

De Franse profclub FC Girondins de Bordeaux (kortweg: Bordeaux) heeft het sponsorcontract met het gokbedrijf Winamax beëindigd na een reeks van spottende tweets.

Als gevolg van de opzegging zal Winamax niet langer als hoofdsponsor te zien zijn op de wedstrijdshirts van Bordeaux.

Recente posts op de sociale mediakanalen van Winamax waren volgens de Franse eredivisionist in strijd met goede smaak en de geest van het partnerschap. De plaatsvervangend algemeen directeur van Bordeaux, Thomas Jacquemier, zei dat de beslissing om de sponsoring te beëindigen is genomen na besprekingen met het Franse gokbedrijf.

Jacquemier legde uit dat recente video's en tweets van het Winamax Sport Twitteraccount in strijd waren met het ondertekende contract tussen de partijen. Het account heeft grappen gemaakt ten koste van het team, zoals het reageren op een tweet om een ​​triest verhaal te schrijven in drie of minder woorden met "Girondins de Bordeaux".

Het sponsorcontract tussen beide komt al na enkele maanden teneinde. In augustus 2021 werden de handtekeningen gezet onder het contract dat oorspronkelijk zou doorlopen tot het einde van het Franse voetbalseizoen 2023-2024.

Nieuwe branding

De branding van het gokbedrijf is per direct vervangen door de liefdadigheidsstichting van de club: Coeur Marine et Blanc. Deze stichting ondersteunt verenigingen en bedrijven die gezondheidsgerelateerde projecten, jongeren en sociale inclusie ondersteunen.

"We hebben lang over dit project nagedacht om zo onze stichting en de waarden van solidariteit en toewijding die de club en clubeigenaar Gérard Lopez dierbaar zijn, te benadrukken", legde Jacquemier uit.

Veel geluk heeft de sponsorwisseling nog niet gebracht. De eerste wedstrijd met de nieuwe sponsor op de shirts, uit bij Rennes, verloor Bordeaux met maar liefst 6-0.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account