Ivan Toney

Brentford-spits Toney voor acht maanden geschorst wegens gokken

Brentford-spits Ivan Toney is door de Engelse voetbalbond (FA) voor acht maanden geschorst wegens overtreding van de gokregels.

De schorsing gaat per direct in en duurt tot 16 januari 2024. Toney mag pas gedurende de laatste vier maanden van zijn schorsing, vanaf 17 september, de trainingen bij zijn club hervatten.

Toney, die één keer voor Engeland is uitgekomen, werd beschuldigd van 262 overtredingen van FA-regel E8 tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021. De FA heeft vervolgens 30 overtredingen ingetrokken. De overige 232 overtredingen heeft Toney toegegeven.

Regel 8 van de FA stelt dat spelers, scheidsrechters of coaches op geen enkele manier rechtstreeks of indirect mogen wedden op zaken die met voetbal te maken hebben, waar dan ook ter wereld.

Het nieuws over de vermeende overtredingen kwam voor het eerst naar buiten in november toen Toney een bericht plaatste op zijn sociale media waarin hij zei dat hij de FA hielp bij een onderzoek. Kort daarna bevestigde de FA dat er aanvankelijk 232 overtredingen waren geïdentificeerd, waarna er in december nog meer overtredingen werden toegevoegd.

Toney heeft een boete gekregen van £50.000 en werd gewaarschuwd voor zijn toekomstig gedrag. De FA voegde eraan toe dat een onafhankelijke commissie de schriftelijke redenen voor haar acties te zijner tijd zal publiceren.

Teleurgesteld

De spits van Brentford reageerde via zijn Instagram-account op de straf en zei dat hij zal wachten op de schriftelijke uitspraak voordat hij verder commentaar geeft op de zaak.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik de komende acht maanden niet kan spelen. Op dit moment geef ik geen verdere commentaar. IK bedank mijn familie, vrienden, Brentford en onze fans voor hun voortdurende steun in deze zeer moeilijke tijd. Ik richt me op mijn terugkeer om volgend seizoen weer het spel te spelen dat ik liefheb."
Ivan Toney

Premier League club Brentford heeft ook een verklaring afgelegd met betrekking tot de schorsing en zegt dat het zal wachten op de schriftelijke redenen voordat ze verdere stappen ondernemen.

"Brentford FC wacht momenteel op de publicatie van de schriftelijke redenen van de onafhankelijke regelgevende commissie", aldus de club. "We zullen deze redenen beoordelen voordat we onze volgende stappen overwegen."

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account