Star Sports winkel

Britse miljonair klaagt bookmaker aan

Een voormalige klant daagt de onafhankelijke bookmaker Star Sports voor de rechter en beschuldigt het wedkantoor ervan hem honderdduizenden ponden te hebben laten inzetten. Dit ondanks zijn gokprobleem.

De klant, genaamd Scott O'Brien, zegt dat Star Sports wist dat hij een gokprobleem had. Desondanks lieten ze hem gewoon doorspelen. De zaak van O'Brien wordt behandeld door rechter Heather Baucher in de Central London County Court.

De 54-jarige miljonair en recycling tycoon O'Brien zegt dat hij tussen 2002 en 2003 tien maanden in een revalidatiecentrum heeft doorgebracht en zelfs een zelfmoordpoging heeft gedaan. Volgens hem was Star Sports op de hoogte van zijn verslavingsproblemen.

Toch stonden ze hem toe om op 14 september 2018 en 30 maart 2019 weddenschappen te plaatsen in het wedkantoor in de chique wijk Mayfair, London. De zakenman speelde voor een bedrag van £419.252. De weddenschappen resulteerden in een totaal verlies van £48.859.

Genoeg te besteden

Star Sports ontkent de beweringen dat O'Brien een kassamedewerker had verteld over zijn gokproblemen uit het verleden. Ook ontkent Star Sports dat de gokker gebruik heeft gemaakt van een self-service gokterminal.

Een ander belangrijk probleem in de zaak is de kwestie van O'Brien's persoonlijke rijkdom en hoeveel hij zich kon veroorloven om in te zetten. Woonachtig in de welvarende wijk Knightsbridge zou hij 2,2 miljoen Britse pond hebben verdiend met de verkoop van zijn bedrijf.

De verhouding tussen vermogen en kwetsbaarheid is momenteel een groot probleem bij de herziening van de Britse kansspelwetgeving, welke nog steeds niet is afgerond.

Bookmaker Star Sports werd in 1999 opgericht door de professionele gokker en race-expert Ben Keith. Het bedrijf heeft onlangs de opening aangekondigd van een achtste wedkantoor aan Curzon Street, wederom in de Londense wijk Mayfair.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account