Cristiano Doni in actie

Ex-voetballer Italië gearresteerd in gokschandaal

De Italiaanse politie heeft vorige week 17 mensen gearresteerd in verband met een gokschandaal. De arrestaties zijn uitgevoerd in verschillende steden in Italië. Tot de arrestanten behoort de voormalige Atalanta- en Italië middenvelder Cristiano Doni. De verdachten worden beschuldigd van het manipuleren van wedstrijden voor criminele groepen in Singapore en Oost-Europa, aldus de politie.

"Dit is niet het einde maar slechts een begin", aldus Cremona officier van justitie Roberto Di Martino, die beweerde dat een verdachte heeft toegegeven dat het omkoopschandaal al meer dan 10 jaar aan de gang is. Di Martino beweerde ook dat het onderzoek een wereldwijd netwerk heeft blootgelegd. De groeperingen zijn actief in het Europa, het Verre Oosten en Zuid-Amerika vertelde Di Martino op een persconferentie.

Het onderzoek is een vervolg op een eerder gehouden onderzoek dit jaar door de voetbalbond, die leidde tot schorsingen en speelverboden voor meerdere spelers, waaronder Cristiano Doni.

De Italiaanse sterspeler is door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond voor drie en een half jaar geschorst. Het naar de Serie A gepromoveerde Atalanta heeft zes strafpunten gekregen. Doni zelf heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

Volgens de politie werden verschillende andere spelers en oud-spelers uit de Serie B gearresteerd, evenals een manager en een voormalig trainer van de vierde divisionist Ravenna.

Cristiano Doni heeft bijna 300 wedstrijden gespeeld voor Atalanta en scoorde meer dan 100 keer. Tussen 2001 en 2002 kwam hij zeven maal kwam hij uit voor het nationale elftal.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares