1xBet FC Barcelona

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.

De online bookmaker heeft een breed ledenbestand in meerdere landen over de hele wereld, maar het heeft ook een slechte reputatie o.a. vanwege de problematische klantenondersteuning. Daarnaast blijken de eigenaren zich ook nog eens bezighouden met duistere zaken.

Bovendien riepen velen, vanwege de oorlog in Oekraïne, op tot beëindiging van het sponsorcontract als onderdeel van de wereldwijde sancties tegen Russische bedrijven.

Eigenaren 1xBet veroordeeld voor fraude

Bookmaker 1xBet maakt een moeilijke periode door. De eigenaren Serguei Karshkov en Román Semiojin zijn door Russische rechtbank veroordeeld voor fraude. Ook mag het bedrijf twee jaar lang zijn diensten niet aanbieden op de Russische markt.

Daarnaast zouden de eigenaren zijn opgenomen in de Interpol-lijst van meest gezochte criminelen. Tot slot heeft de UK Gambling Commission (De kansspelautoriteit van het Verenigd Koninkrijk) onlangs een vergunningaanvraag afgewezen vanwege illegale livestreaming van sportevenementen.

FC Barcelona, dat niet in de beste financiële vorm verkeert, ontkent dat 1xBet zakelijke belangen heeft in Rusland en benadrukt de verhuizing van het bedrijf naar Cyprus.

De deal, waarbij 1xBet de Engelse bookmaker Betfair verving, bleek behoorlijk lucratief te zijn voor de club uit Catalonië. Het levert de club een financiële boost van €9 miljoen per jaar op.

Wat nog moet blijken, is wat er gebeurt als andere bookmakers zich aandienen met een beter bod op Los Culés.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares