1xBet FC Barcelona

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.

De online bookmaker heeft een breed ledenbestand in meerdere landen over de hele wereld, maar het heeft ook een slechte reputatie o.a. vanwege de problematische klantenondersteuning. Daarnaast blijken de eigenaren zich ook nog eens bezighouden met duistere zaken.

Bovendien riepen velen, vanwege de oorlog in Oekraïne, op tot beëindiging van het sponsorcontract als onderdeel van de wereldwijde sancties tegen Russische bedrijven.

Eigenaren 1xBet veroordeeld voor fraude

Bookmaker 1xBet maakt een moeilijke periode door. De eigenaren Serguei Karshkov en Román Semiojin zijn door Russische rechtbank veroordeeld voor fraude. Ook mag het bedrijf twee jaar lang zijn diensten niet aanbieden op de Russische markt.

Daarnaast zouden de eigenaren zijn opgenomen in de Interpol-lijst van meest gezochte criminelen. Tot slot heeft de UK Gambling Commission (De kansspelautoriteit van het Verenigd Koninkrijk) onlangs een vergunningaanvraag afgewezen vanwege illegale livestreaming van sportevenementen.

FC Barcelona, dat niet in de beste financiële vorm verkeert, ontkent dat 1xBet zakelijke belangen heeft in Rusland en benadrukt de verhuizing van het bedrijf naar Cyprus.

De deal, waarbij 1xBet de Engelse bookmaker Betfair verving, bleek behoorlijk lucratief te zijn voor de club uit Catalonië. Het levert de club een financiële boost van €9 miljoen per jaar op.

Wat nog moet blijken, is wat er gebeurt als andere bookmakers zich aandienen met een beter bod op Los Culés.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares