Geen bonus 18 24 jaar

Geen bonussen meer voor jong volwassenen

De Stichting Reclame Code (SRC) heeft in haar Reclamecode Online Kansspelen (ROK) 2021 bepaald dat de groep jongvolwassenen niet langer in aanmerking mag komen voor bonussen van de bookmakers en/of online casino's.

Deze nieuwe aanpassing in de Reclamecode Online Kansspelen zal ingaan per 1 februari 2022. De code treft alle kansspelaanbieders die in het bezit zijn van een Nederlandse Kansspelvergunning, afgegeven door de Kansspelautoriteit (Ksa).

De regeling geldt voor alle type bonussen; welkomst bonus, deposit bonus, free spins en free bets. In de code staat:

5.9. De online kansspelaanbieder zorgt ervoor dat een jongvolwassen speler geen gebruik kan maken van een bonus.

Met een jongvolwassen speler wordt hier bedoeld een persoon van 18 jaar of ouder, maar jonger dan 24 jaar. Dit betekent dat deze groep niet langer kan profiteren van bookmaker bonussen.

Wie zijn de Stichting Reclame Code?

De Stichting Reclame Code is een instantie op het gebied van zelfregulering van reclame. De SRC bevordert verantwoord reclame maken met als doel de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van reclame te waarborgen.

De stichting stelt reclamecodes op. Voor de online gokmarkt is specifiek de Reclamecode Online Kansspelen (ROK) 2021 opgesteld.

December vorig jaar trad de Reclamecode voor Online Kansspelen (ROK) in werking. De code is een initiatief van de Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders (VNLOK) en onderschreven door de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA).

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account