Matchfixing

Geschorste Koreaanse speler pleegt zelfmoord

De Zuid-Koreaanse voetballer Lee Gyeong-Hwan, die voor het leven geschorst was voor zijn aandeel in een groot Koreaans gokschandaal, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd, zo heeft de lokale politie gemeld aan het persbureau Yonhap.

De 24jarige Gyeong-Hwan, werd dood gevonden buiten een appartementencomplex in het centrum van Incheon, ten westen van Seoul. Vermoedelijk is er sprake van zelfmoord aldus de lokale politieautoriteiten.

Lee werd geschorst na een reeks van beschuldigingen van het manipuleren van wedstrijden uit de uit de K-League afgelopen seizoen. Voor de Zuid-Koreaanse regering was dit aanleiding om te dreigen met het sluiten de competitie. Het imago van de K-League liep een zware deuk op na de reeks van beschuldigingen waarbij bijna 50 spelers werden gearresteerd.

Het is het ergste schandaal rond de K-League sinds 29 jaar. De Zuid-Koreaanse competitie werd indertijd ook opgeschrikt door vermeende zelfmoorden van een oud-coach en een oud-speler. De K-League Cup wedstrijd werd geschrapt als onderdeel van ingrijpende maatregelen van de regering om de corruptie te bestrijden.

Voetbal is overigens niet de enige Zuid-Koreaanse sport die aangetast wordt door het manipuleren van wedstrijden, arrestaties zijn in het verleden verricht in volleybal, honkbal en zelfs bootraces.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account