Matchfixing

Levski Sofia slachtoffer van truc wedkantoor

Levski Sofia kreeg onlangs een fax binnen van de Russische voetbalclub Rubin Kazan, dat een meer dan gemiddelde belangstelling toonde voor een viertal spelers van de club; Zhivko Milanov, Youssef Rabeh, Darko Tasevski en Zé Soares.

In de fax werd een flink miljoenenbedrag genoemd als transfersom. Samen met een bestuurslid van Levski reisden de vier spelers van Rubin Kazan af naar Rusland voor de medische keuring. In Moskou werd het gezelschap in een hotel ontvangen door een vermeend bestuurslid van Rubin Kaza, die de aanwezigen ervan verzekerde dat de medische keuring in het hotel zou plaatsvinden.

Toen de doktoren maar niet kwamen opdagen, begon de delegatie uit Bulgarije onraad te ruiken. Contact met de Russische voetbalclub bracht aan het licht dat de Russen helemaal geen interesse hebben in de eerdergenoemde spelers. Rubin Kazan voorzitter Alexander Gusev heeft benadrukt dat de fax niet van zijn club afkomstig is.

Door de reis kon het kwartet niet meedoen in de derby tegen CSKA Sofia, dat zondag met 2-0 won van Levski. In een officiële verklaring heeft Levski laten weten dat de fax naar alle waarschijnlijkheid is verstuurd door een door de maffia gerunde wedkantoor. De autoriteiten in Bulgarije zijn een onderzoek begonnen.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares