Matchfixing

Levski Sofia slachtoffer van truc wedkantoor

Levski Sofia kreeg onlangs een fax binnen van de Russische voetbalclub Rubin Kazan, dat een meer dan gemiddelde belangstelling toonde voor een viertal spelers van de club; Zhivko Milanov, Youssef Rabeh, Darko Tasevski en Zé Soares.

In de fax werd een flink miljoenenbedrag genoemd als transfersom. Samen met een bestuurslid van Levski reisden de vier spelers van Rubin Kazan af naar Rusland voor de medische keuring. In Moskou werd het gezelschap in een hotel ontvangen door een vermeend bestuurslid van Rubin Kaza, die de aanwezigen ervan verzekerde dat de medische keuring in het hotel zou plaatsvinden.

Toen de doktoren maar niet kwamen opdagen, begon de delegatie uit Bulgarije onraad te ruiken. Contact met de Russische voetbalclub bracht aan het licht dat de Russen helemaal geen interesse hebben in de eerdergenoemde spelers. Rubin Kazan voorzitter Alexander Gusev heeft benadrukt dat de fax niet van zijn club afkomstig is.

Door de reis kon het kwartet niet meedoen in de derby tegen CSKA Sofia, dat zondag met 2-0 won van Levski. In een officiële verklaring heeft Levski laten weten dat de fax naar alle waarschijnlijkheid is verstuurd door een door de maffia gerunde wedkantoor. De autoriteiten in Bulgarije zijn een onderzoek begonnen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares