Matchfixing

Levski Sofia slachtoffer van truc wedkantoor

Levski Sofia kreeg onlangs een fax binnen van de Russische voetbalclub Rubin Kazan, dat een meer dan gemiddelde belangstelling toonde voor een viertal spelers van de club; Zhivko Milanov, Youssef Rabeh, Darko Tasevski en Zé Soares.

In de fax werd een flink miljoenenbedrag genoemd als transfersom. Samen met een bestuurslid van Levski reisden de vier spelers van Rubin Kazan af naar Rusland voor de medische keuring. In Moskou werd het gezelschap in een hotel ontvangen door een vermeend bestuurslid van Rubin Kaza, die de aanwezigen ervan verzekerde dat de medische keuring in het hotel zou plaatsvinden.

Toen de doktoren maar niet kwamen opdagen, begon de delegatie uit Bulgarije onraad te ruiken. Contact met de Russische voetbalclub bracht aan het licht dat de Russen helemaal geen interesse hebben in de eerdergenoemde spelers. Rubin Kazan voorzitter Alexander Gusev heeft benadrukt dat de fax niet van zijn club afkomstig is.

Door de reis kon het kwartet niet meedoen in de derby tegen CSKA Sofia, dat zondag met 2-0 won van Levski. In een officiële verklaring heeft Levski laten weten dat de fax naar alle waarschijnlijkheid is verstuurd door een door de maffia gerunde wedkantoor. De autoriteiten in Bulgarije zijn een onderzoek begonnen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Betsson logo
Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account