Matchfixing

Matchfixingproces Bochum van start

Vandaag is in het Duitse Bochum de rechtzaak begonnen tegen de Nederlander Paul R., die verdacht wordt van matchfixing. Paul R., ook wel bekend als 'Rooie Paul', wordt door de Duitse justitie gezien als de financiële spil in de matchfixingzaak.

Hij is de laatste verdachte in de operatie van het openbaar ministerie in Bochum, dat al een aantal gokmaffiakopstukken heeft veroordeeld. De bevindingen van de Duitse opsporingsinstanties worden gezien als belangrijkste bron van het wereldwijde onderzoek van Interpol naar matchfixing.

De vraag is of R. vandaag zijn gedeeltelijke bekentenis, die hij tijdens eerdere politieverhoren heeft gedaan, in de rechtszaal zal herhalen. Voor een eventuele veroordeling is dit van belang. Ook wordt met spanning afgewacht of hij nog namen noemt van andere betrokkenen bij matchfixing in Duitsland of Nederland.

Afgelopen zaterdag werd in een artikel in de Volkskrant al de naam van de Nederlandse scheidsrechter Gözübüyük genoemd. Volgens de Volkskrant heeft R. heeft bij eerdere politieverhoren de naam van Gözübüyük genoemd. De scheidsrechter zou in Nederland wedstrijden gemanipuleerd hebben.

Gözübüyük ontkent en ook de KNVB zegt niet te twijfelen aan de integriteit van de scheidsrechter. Wel maakte de bond vandaag bekend dat de scheidsrechter even rust krijgt om alle publiciteit te verwerken.

De KNVB heeft eerder geprobeerd met Paul R. te praten over wat hij weet van matchfixing in Nederland, maar dat heeft de verdachte geweigerd. De KNVB zit wel op de tribune in Bochum om te luisteren of er gedurende het proces, dat naar verwachting zes dagen zal duren, zaken over de Nederlandse competitie naar buiten komen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares