Matchfixing

Nieuwe verdachte wedstrijden matchfixing in Nederland

Volgens BNR.nl zijn er twee wedstrijden uit het Nederlandse profvoetbal (seizoen 2010/2011) welke door Oostenrijkse wedkantoren als verdacht worden aangewezen. Dit zouden de wedstrijden FC Eindhoven – FC Volendam (0-3) gespeeld op 29 april 2011 en FC Volendam – Fortuna Sittard (2-1) gespeeld op 8 april 2011 zijn.

Er zijn geen concrete bewijzen dat deze wedstrijden zijn gemanipuleerd, wel zijn er volgens de bookmakers aanleiding om beide duels verder te onderzoeken.

De wedkantoren hebben aangegeven dat er vanuit Azië buitensporige weddenschappen zijn geplaatst op bovengenoemde wedstrijden. Scheidsrechter Michel Winter kan zich de wedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Volendam nog wel herinneren, maar hem is destijds niets vreemds opgevallen, zegt hij tegen BNR. "Omdat het mijn laatste wedstrijd was in het betaald voetbal. Het enige wat heel erg bijzonder was dat ik die wedstrijd twee keer stil heb gelegd in verband met de weersomstandigheden, onweer."

In totaal zijn er momenteel acht verdachte wedstrijden, waaronder ook duels in de eredivisie en een wedstrijd uit de beloftecompetitie. Twee wedstrijden waren er al bekend, namelijk FC Volendam - Excelsior en De Graafschap - Telstar uit het seizoen 2009/2010.

Volgens Rudolf Stinner, oud-werknemer van de UEFA en onderzoeker van goksyndicaten, negeert de KNVB aanwijzingen uit de goksector over matchfixing in Nederland. Op de vraag wat volgens hem de reden is dat Nederland vergeleken met de landen om ons heen achter lijkt te blijven bij de aanpak van matchfixing, zegt hij dat hij denkt dat sommige nationale voetbalbonden bang zijn lucratieve contracten te verliezen als matchfixing daadwerkelijk bewezen wordt.

De KNVB zei dinsdagavond niet te willen reageren op de bekendgemaakte wedstrijden om te voorkomen dat er meteen met de beschuldigende vinger naar clubs wordt gewezen. Wel voegt de bond eraan toe dat ze alle signalen serieus nemen en dat tips altijd welkom zijn.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account