888 Holdings plc

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

  • Match header module: Select

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.

Het gaat om de overname van het niet-Amerikaanse deel van William Hill. De Amerikaanse activiteiten blijven gewoon onder de vleugels van Ceasars Entertainment. De overname hing al een tijd in de lucht. In mei van dit jaar stemden de aandeelhouders van 888 Holdings massaal voor de overname van William Hill.

In september vorig jaar bleek al dat 888 Holdings de strijd om de overname had gewonnen. Onder meer Apollo Global Management en CVC Capital Partners hadden ook wel oren naar het overnemen van een deel van William Hill. Het bod van 888 Holdings werd echter niet meer overtroffen.

Nog meer vertrouwen in de toekomst

Lord Mendelsohn, de voorzitter van 888 Holdings, heeft dankzij de overname nog meer vertrouwen in de toekomst van 888 Holdings. “Twee bedrijven van hoge kwaliteit vormen nu samen een krachtig, wereldwijd gok- en gamingbedrijf", laat hij in het persbericht over de overname weten. Mendelsohn verwacht dat 888 Holdings nog betere producten op het gebied van sportweddenschappen en kansspelen gaat aanbieden.

888 Holdings is het bedrijf achter 888Casino, 888Sport en 888Poker. William Hill is een online gokkantoor dat is opgesplitst in twee divisies, het Verenigd Koninkrijk en International.

De overname gaat dus om het niet-Amerikaanse deel van het bedrijf. William Hill is ook bekend als sponsor van diverse sportcompetities en sporttoernooien. Vooral in de Engelse Premier League is William Hill actief.

(Nog) geen Nederlandse vergunning

Nederlandse gokliefhebbers hebben overigens nog niet veel aan de overname. 888 Holdings heeft namelijk nog altijd geen vergunning in Nederland. Bij de presentatie van de jaarcijfers sprak het bedrijf de hoop uit in de tweede helft van 2022 weer in Nederland actief te zijn.

Voorlopig is er nog geen concrete datum waarop dat het geval zou kunnen zijn.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account